Broskvoň Inka

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
17.8.2020 15:34

Podlhovaste plody se projevily, když jich bylo na stromu hodně, když jsou větší, tak to není tak patrné. Vybarvení plodů bylo letos hodně slabé, takže by člověk až řekl, že se spíše jedná o nějakou tvrdku, jako je třeba Catharina, která zůstává žlutá. Neškodila by větší cukernatost, jako má například Halehaven. Slabší je cukernatost i u Harbrite a Envoye.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.8.2020 15:34

Podlhovaste plody se projevily, když jich bylo na stromu hodně, když jsou větší, tak to není tak patrné. Vybarvení plodů bylo letos hodně slabé, takže by člověk až řekl, že se spíše jedná o nějakou tvrdku, jako je třeba Catharina, která zůstává žlutá. Neškodila by větší cukernatost, jako má například Halehaven. Slabší je cukernatost i u Harbrite a Envoye.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 9.8.2022 16:31

Dobrý den. Zdravím všechny příznivce polské broskvoně INKA. Pomalu dozrává. První byly měkké plody s prasklou peckou. Buďto nedostatek vápníku nebo bóru, nezjišťoval jsem to. Broskve jsou většinou podlouhlého tvaru a skoro vždy větší velikosti. Zajímalo by mě z čeho byla "vyrobena". Jací jsou její rodiče. Tato odrůda mě zaujala velice vyrovnanou chutí plodů, v drtivé většině bez fádní "jaloviny", což je pro mě dost důležité a to i při větším množství broskví na stromě. Chuť je také zajímavá tím, že je dosti broskvově řízná, aromatická, s kyselinkami. Někdy méně sladká. Jinak by to byla absolutní "top" špička.

Inka
Inka
Inka
Inka
Inka
Inka

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 17.8.2022 20:41

INKA (rodiče neznám) je broskvoň s dosti kvalitními plody. Jaké jsou Vaše názory a připomínky k této odrůdě?

Inka
Inka
Inka
Inka
Inka
Inka
Inka
Inka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024