Broskvoň Inka
|
|
|
|
host - 183.140 (?) 30.4.2013 21:41
Zdravím, inka kvete u mne stejně růžovitě a letos hodně, na rozdíl od minulého jara- nevymrzly pupeny. Tak jsem zvědav, letos to vypadá poměrně dobře i s jinými broskvoněmi, u meruněk je situace odlišná, přestože zima byla mírná, asi březnové mrazy daly co proto některým sortám, jež se vysypaly v pupenech- např. hodně Orangered, Goldrich, carmen top, ale i Veecot na semenáči. Tak uvidíme. david
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 30.4.2013 21:41
Zdravím, inka kvete u mne stejně růžovitě a letos hodně, na rozdíl od minulého jara- nevymrzly pupeny. Tak jsem zvědav, letos to vypadá poměrně dobře i s jinými broskvoněmi, u meruněk je situace odlišná, přestože zima byla mírná, asi březnové mrazy daly co proto některým sortám, jež se vysypaly v pupenech- např. hodně Orangered, Goldrich, carmen top, ale i Veecot na semenáči. Tak uvidíme. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.225 (?), 8.4.2022 9:19
Loňský rok jsem měl možnost ochutnat Inku od souseda z vesnice. Nádherné, velké a chuťově excelentní plody. Barva byla většinou žluto-oranžová s lehkým červeným žíháním. Pokud vím, soused má k té broskvoňi udělané takové koryto, kterým k ní během dešťů teče hodně vody. Jinak co se týče polohy: Přibyslavice u Třebíče, cca 430 m n. m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|