Broskev mezi Redhaven a Cresthaven
|
|
 |
 |
host - 105.234 (?) 11.8.2018 15:07
Dnes bol obraný plne vyzretý Cresthaven. O 2 týždne skôr ako normálne. Prakticky žiadne poškodenie hmyzom, žiadne nahnité plody. Pritom plody majú podobne slabé ochlpenie ako Suncrest, ktoré hmyzáci napádali intenzívne. Začínam sa priklánať k hypotéze, že Spintor použitý proti obaľovačovi pred vyše mesiacom zanechal nejakú repelentnú stopu, ktorá hmyzákov odrádza. Suncrest nebol postriekaný a hmyzáci ho zobrali útokokom.
V chuti výrazne prevažuje sladkosť, ale nie je to taká sladká žbrnda ako Royal Glory, je to klasická broskyňová chuť len je tam viac cukru. Som veľmi spokojný.
Trnavsko 145 mnm
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.23 (?), 5.8.2018 11:52
Pana Jiří, Redhavenku jsme prave dotrhali. Pro jakou broskvon byste se rozhodnul Vy? Ten Suncrest? Redhavenka vydrzela docela dlouho na strome. Dekuji Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.23 (?), 5.8.2018 15:25
Dekuji. Dam tedy na Vas a na jare zasadim ten Suncrest. Dekuji Zdenek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.75 (?), 5.8.2018 21:47
Dnes som dotrhal posledné plody Suncrestu. Musel som, lebo hmyzáci sa na ne zamerali s neskutočnou intenzitou. Na Redhavene som nechal pre kontrolu ešte 5 plodov vnútri koruny, tých sa skoro nedotkli. Nepodarilo sa mi dopestovať prezretý (mäkký) plod Suncrestu, iba začínali mäknúť. Aj tak polovica plodov skončila nabodnutá a s moníliou. Navyše dosť plodov padlo ešte nezrelých. Neskutočne ma to hnevá. Toľko roboty a takto vyjde navnivoč. A najmä, po 2 mrazových rokoch som sa konečne tešil na slušnú úrodu.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.234 (?), 11.8.2018 15:07
Dnes bol obraný plne vyzretý Cresthaven. O 2 týždne skôr ako normálne. Prakticky žiadne poškodenie hmyzom, žiadne nahnité plody. Pritom plody majú podobne slabé ochlpenie ako Suncrest, ktoré hmyzáci napádali intenzívne. Začínam sa priklánať k hypotéze, že Spintor použitý proti obaľovačovi pred vyše mesiacom zanechal nejakú repelentnú stopu, ktorá hmyzákov odrádza. Suncrest nebol postriekaný a hmyzáci ho zobrali útokokom.
V chuti výrazne prevažuje sladkosť, ale nie je to taká sladká žbrnda ako Royal Glory, je to klasická broskyňová chuť len je tam viac cukru. Som veľmi spokojný.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mirkakam - (5) - 157.197 (?), 31.10.2018 9:09
Mám na zahradě Krasavu, ráda bych pořídila pozdnější broskev - zavžuji Cresthaven, Redhaven, Fairhaven, Flamengo. Některé odrůdy se kryjí s Krasavou. Poraďte, kterou vybrat?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|