Broskev mezi Redhaven a Cresthaven
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.23 (?), 5.8.2018 11:52
Pana Jiří, Redhavenku jsme prave dotrhali. Pro jakou broskvon byste se rozhodnul Vy? Ten Suncrest? Redhavenka vydrzela docela dlouho na strome. Dekuji Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.23 (?), 5.8.2018 15:25
Dekuji. Dam tedy na Vas a na jare zasadim ten Suncrest. Dekuji Zdenek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.75 (?), 5.8.2018 21:47
Dnes som dotrhal posledné plody Suncrestu. Musel som, lebo hmyzáci sa na ne zamerali s neskutočnou intenzitou. Na Redhavene som nechal pre kontrolu ešte 5 plodov vnútri koruny, tých sa skoro nedotkli. Nepodarilo sa mi dopestovať prezretý (mäkký) plod Suncrestu, iba začínali mäknúť. Aj tak polovica plodov skončila nabodnutá a s moníliou. Navyše dosť plodov padlo ešte nezrelých. Neskutočne ma to hnevá. Toľko roboty a takto vyjde navnivoč. A najmä, po 2 mrazových rokoch som sa konečne tešil na slušnú úrodu.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.234 (?), 11.8.2018 15:07
Dnes bol obraný plne vyzretý Cresthaven. O 2 týždne skôr ako normálne. Prakticky žiadne poškodenie hmyzom, žiadne nahnité plody. Pritom plody majú podobne slabé ochlpenie ako Suncrest, ktoré hmyzáci napádali intenzívne. Začínam sa priklánať k hypotéze, že Spintor použitý proti obaľovačovi pred vyše mesiacom zanechal nejakú repelentnú stopu, ktorá hmyzákov odrádza. Suncrest nebol postriekaný a hmyzáci ho zobrali útokokom.
V chuti výrazne prevažuje sladkosť, ale nie je to taká sladká žbrnda ako Royal Glory, je to klasická broskyňová chuť len je tam viac cukru. Som veľmi spokojný.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mirkakam - (5) - 157.197 (?), 31.10.2018 9:09
Mám na zahradě Krasavu, ráda bych pořídila pozdnější broskev - zavžuji Cresthaven, Redhaven, Fairhaven, Flamengo. Některé odrůdy se kryjí s Krasavou. Poraďte, kterou vybrat?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|