Avalon Pride
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 43.240 (?), 27.7.2017 0:43
23.7. som obral jedine 2 plody Avalon Pride u mna na Zahori. Obe pekne vyfarbene, tmavo cervene, jedna bola uz celkom zrela – meka a stavnata – velmi dobra, bola tam vyrazna sladka chut a kyselinky nevyrazne a tiez tam chybala aroma z Jayhaven, - bola o nieco lepsia ako dobre nektarinky z obchodu. Druha broskyna AvalonP este nebola celkom zrela, bola chrumkava, a malo stavnata, nevyrazna. Bola celkovo vyrazne horsia ako ta prva - zrela AvalonP. Je to asi ta novodoba generacie pekne vyfarbenych, vyrazne sladkych broskyn, ktorym ale chybaju kyselinky - ktore ja mam rad.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.101 (?), 28.7.2017 11:58
Je to asi ta novodoba generacie pekne vyfarbenych, vyrazne sladkych broskyn, ktorym ale chybaju kyselinky
Podobne je to aj s novšími odrodami marhúl ako je napr. Kioto. Chuť má výrazne sladkú ale bez kyseliniek. Ale aby som Kioto aj pochválil tak musím napísať že je veľmi odolná na zimné a jarné mrazy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 114.80 (?), 2.8.2017 10:58
Múčnatka (padlí) je síce huba, ale jej šíreniu napomáha práve suché a teplé počasie.
Naopak - chrastavitosti, klasterosporióze a monilióze sa darí najmä vo vlhkom prostredí. IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.15 (?), 2.8.2017 11:50
Počasie síce musí byť charakterovo suché, ale nevyhnutné je aj slabé ovlhčenie napr. rosou. Pokiaľ chýba aj tá rosa, tak ani múčnatka nemá šancu. Navyše, teploty >35 °C sú pre vývoj múčnatky nepriaznivé. Kto teda má vyššie tvary stromov na slnečnom a vzdušnom stanovisku, s múčnatkou by nemal mať problém. Iné je samozrejme, ak pestuje na slabých podpníkoch, v tieni iných stromov, s nejakou vyššou podkultúrou, pravidelne polieva tak, že buď ovlhčí listy priamo alebo ďalší deň to nepriamo urobí rosa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|