Jak to dopadne s Albatrosem, nevím. Zvláštní je, že prozatím to nejlepší s bělomasých odrůd neposkytla Krasava, která je jinak vitální a slušně odolná proti kadeřavosti, ovšem chuť kterou jsem od ní očekával, přinesla až nyní dvouletá Amsdenova. Zajímavé bude porovnání Albatrosu s původní Lunou.
Zdravím, v těchto horkých dnech dozrály první plody bělomasé odrůdy Albatros.Plody jsou střední velikosti, dužina je krémově bílá, šťavnatá,sladce navinulá, příjemné aromatické chuti.Pecka je neodlučitelná od dužiny.
Tak já mám Albatros, Jirko, ještě zelený, takže záměna. Nevadí, mám v zásobě Lunu. Chutnal jsem teď jeden velmi drobný plod Amsdena, ovšem to je tedy báječná záležitost. I v takto malém plodu silná koncentrace chuti bělomasých broskví. Dokonce s kořenitou koncovkou. Tak to si nechám líbit.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),19.7.2015 14:32
Amsdenova mi není přána, už druhý stromek se mi neujalpodobně jako Symphonie.Symphonie jsem letos vysadil dvě a jak už to v podobných případech bývá, ujaly se obě
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),25.7.2015 12:47
Postupně dozrály poslední plody této velmi dobré odrůdy, nabraly ještě na velikosti, vylepšilo se zbarvení i chuť, přibylo víc kořenitého aromatu.Cukernatost 14 Brix.
Ten můj Albatros přece jen trochu vybarvil a jelikož pochází od p.Z. ze Strážnice, jehož považujeme s Jirkou za spolehlivlivého dodavatele, tak bych se záměnou tak nespěchal.
Jak to dopadne s Albatrosem, nevím. Zvláštní je, že prozatím to nejlepší s bělomasých odrůd neposkytla Krasava, která je jinak vitální a slušně odolná proti kadeřavosti, ovšem chuť kterou jsem od ní očekával, přinesla až nyní dvouletá Amsdenova. Zajímavé bude porovnání Albatrosu s původní Lunou.
Tak jsem, Jirko, teď večer po tmě šmátral po nějakém Albatrosu a nahmátl jsem sice trochu zaměklý, ale jen drobný a napůl scvrklý plod, no ale s chutí jsem tedy spokojen. Má ty správné "bělomasé grády". Proč je nemají i velké Krasavy, to nechápu. Že by snad letos...?