Kdy dát do země brambory?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 3.5.2022 7:37
To nemá s plochou nic společného. Omezen plochou jsem, že musím 50 let dávat brambory na stejně místo. Nemůžu měnit tak jak se doporučuje. Sazime po Josefovi ručně, jde nám o každý trs. Část dáme velmi rannych, ale taky dbáme, aby dětem nezačaly chutnat brzy nové. Co by jsme s těmi starými dělali.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 6.5.2022 19:51
Sem tam leze ven nějaký bramborový odvážlivec, kdyby si to mužici s tím mrznutím rozmysleli o něco později, snad se to obejde bez větších škod. Brambory máme ještě lonské ve sklípku. Máte pěkný salát a přísady pane Waltere. Já letos salát nepěstuju, vždy jsem měl přísadu z toho co se vysemenilo a dnes mám na tom místě podnožovou jablonovou školičku. Pár kedluben mám v tunelu pod textilií, ale sel jsem prachstaré osivo a lezlo to pomalu jak z chlupaté deky. Zelí už nevyklíčilo žádné... Ve skleníku nechávam místo jen pro papriky a rajčata. Už nemám téměř žádný domácí kečup a tak budu muset letos doplnit zásoby, jestli se zadaří. Langoše bez něj nejsou ty pravé...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 6.5.2022 22:28
Waltře, to je nádhera. Nejen to, že všechny ty rostliny vypadají krásně, ale jak to máš zorganizované. Prostorově i podle vegetační doby, tedy časově. To by, myslím, stálo za zveřejnění na nějakém opravdu populárním médiu. Místo těch obecných rad, které se tam většinou vyskytují.
Máš jedničku s třemi hvězdičkami. Kdybych chtěl lichotit, napsal bych čtyřmi.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.117 (?), 9.5.2022 9:08
Dobrý den. Jen se trochu přidám. Brambory šly do země 28. března a hned po vysazení zakrýváme netkankou 17 gramů. To se velmi osvědčilo. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.117 (?), 9.5.2022 9:15
A včera se textilie odstranila a brambory dle mého nádherné. Foceno od konce řádků a je znát, jaký je rozdíl v růstu zakytých a nezakrytých textilií. A taky předklíčených a nenaklíčených brambor. Ten zcela holý řádek vpravo jsou v pozdější době vysazené brambory, kdy se vysadila nová odrůda, kterou přivezl syn. Spokojenost veliká. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 5.7.2024 20:59
Letos mi to nějak nejde. Dneska jsem objevil, že na bramborách je už docela vyvinutá fytoftora - významně dřív, než jsem čekal. Zlikvidoval jsem tedy tu část nati, kterou jsem stihl a zítra budu pokračovat, aby se plíseň pokud možno co nejméně šířila dál. Vykopal jsem několik keříků, brambory jsou pěkné, slušně velké, vypadají zdravě (ale to může být jen zdání), ale je tam spousta mrňavých, které by jinak dorostly. Čili přinejmenším ztráta na výnosu z předčasné sklizně. Ještě jsem je neochutnal.
Co hůř, první známky jsem také objevil na neodolných rajčatech a dokonce i řízcích. Průzkumná četa je obsypaná zelenými rajčaty, ale nejspíš ji čeká neveselá budoucnost. Snad alespoň ta odolná dostojí svému názvu.
Letošní počasí tady u nás je zatím velmi vlhké a i relativně studené. Prší i několikrát za den a před deštěm téměř vždy silně fouká, takže spóry mohly přilétnout i z několika kilometrů. Smůla.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|