Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 13.4.2023 15:03
Tak Dali a Adély jsou v zemi.50 kg. Jestli bude fotka, tak by tam měl být vidět sazeč XW 65.Blahobyt se musí udělat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 13.4.2023 15:04
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 16.6.2023 16:04
Pane Waltře, zatím ještě kopat nezkouším, ale nejranější máme taky vlastní ze sklepa. Byla už na nich mandelinka a všechny odrůdy máme postříkané proti plísni. Kupovaná sadba letos roste nejhůř a to i navzdory tomu, že jsem více než kýbl špatných před výsadbou vyhodil. A ze začátku se zdálo jak sadba bude pěkná. Je to problém pěstitelů jako my, kteří málo reklamují a nedělají nikde bengál. Pak by si to prodejce asi rozmyslel a nebo taky ne, těžko říct. Biegler
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 17.6.2023 11:33
Koupil jsem proti plísní přípravek Magnicur Finito. V návodu píšou, k zabránění vzniku rezistence neaplikujte tento přípravek preventivně a ne stále po sobě bez přerušení ošetřením jiným fungicidem s odlišným mechanismem účinku.
Tak mám to postříkat, nebo mám koupit jiný fugicid?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.189 (?), 17.6.2023 11:49
MAGNICUR FINITO používám, funguje velmi dobře, max. 4x za sezonu. Srřídám ho s přípravkem Revus Top, letos jsem si koupil i Orvego.
Nenašel jsem návodu, že by se neměl aplikovat preventivně, to je nějaký nesmysl. Takže to postříkejte a kupte si jestě jeden jiný fungicid na prostrídání.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.189 (?), 17.6.2023 12:00
Tak jsem našel návod na internetu... "K zabránění vzniku rezistence neaplikujte tento přípravek nebo jiný, který obsahuje účinnou látku fluopikolid ve více než 50 % z celkového počtu ošetření proti plísni bramborové za vegetační sezonu a ne jinak než preventivně."
Takže se to má - samozřejmě - používat preventivně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 17.6.2023 16:43
Ať to někdo posoudí co píšou UPŘESNĚNÍ POUŽITÍ
Já čtu, že se to nemá používat preventivně.
K zabránění vzniku rezistence neaplikujte tento přípravek preventivně, čárka a pak...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |