Sundavillea Red - pěstování
|
|
|
|
|
|
|
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář (166) - 186.113 (?) 22.9.2008 17:20
Já ji nevlastním, ale mají ji rodiče. Otec pro ni udělal drátěný kruh a propletl ji dokola. Něco podobného jako se to dělá u mučenky. Mají ji od loňska a nádherně jim kvete již dlouho. Přes zimu ji měli v chodbě u okna, přes léto byla venku (dopolední sluníčko). Otec ji vůbec nestříhal. Měla hodně květů a tak si myslím jestli to nebylo tím, že je tak rozvětvená. Na jaře si ji zkusím rozmnožit. Tak ať roste a kvete jako rodičům!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.120 (?), 12.10.2008 1:28
Dobrý den, tak jsem hledala na internetu informace o sudaville, až jsem se dostala na tyto stránky. Zajímalo mě také jak s ní naložit plřes zimu. Dostala jsem ji od dcery letos v srpnu. Ještě doposud jí mám na balkóně v paneláku. Je opravdu nádherná, celá plná květů, vysoká asi 1 m. Zalévám ji tak, aby nikdy nebyla suchá a asi 1x týdně hnojím hnojivem co mám na muškáty. Venku je stále přes 10 stupňů, tak ji tam ještě nechám, dokud ani v noci nemrzne. Pak se chystám, že ji prostě dám do pokojíku, ve kterém netopíme na parapet u okna. Dle rad, které jsem teď přečetla, ji budu malinko zalévat. Tak vám všem přeji ať květinky vydrží a máte z nich radost jako já. Hanka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.118 (?), 16.11.2008 18:27
Ahoj milovníci kytiček
Já jsem dvě sundavillky koupila na Zahradě čech v Litoměřicích v roce 2006,v podobě dvou asi osmicentimetrových říků, každý po 20Kč.Zahradníka jsem musela přemlouvat-prý nechtěl prodat proto, že už je podzim a řízek nezakoření.Doma jsem oba řízky znovu seřízla, asi hodinu máčela ve vodě, aby přestalo vytékat bílé mléko a poté ošetřila práškovým stimulátorem a zapíchla do obyčejného zahradního substrátu.Řízky jsem přikryla průhledným kalíškem od půlkilového balení "vlašáku".Květináč jsem umístila do ložnice na jižní okno(v místnosti bývá cca21°)Zalévala jsem opatrně-spíš jen do podmisky-a větrala.Když bylo patrné, že začínají růst nové lístky, rostlinky jsem rozsadila a každé přidala oporu.Stále byly na okenním parapetu v ložnici.Pěkně se rozrostly a začaly vytvářet dlouhé šlahouny.Na jaře-po "zmrzlích mužích",jsem jednu rostlinu zasadila do samozávlažného truhlíku a dala k opoře na místo, kam svítí slunce od východu až do západu.(tato rostlina víc kvetla)druhou jsem vysadila do většího květináče a dala k opoře, na místo, kam svítí slunce až odpoledne(tato rostlina víc rostla-cca 2.5m)Zalévala jsem je spíš nepravidelně-snesou i několik dní sucha raději, než trvalé přemokření.Na podzim jsem je radikálně ostříhala-z opory bych je nevypletla a jednu rostlinu umístila na chladnou chodbu(kolem 12°C)a druhou zpět na parapet ložnice.Obě krásně přezimovaly a letos obě vyrostly až na střechu a kvetou ještě teď.Mám od září 30 nových řízků v ložnici na okně a zdá se, že se chytli všechny.Přeji dobré úspěchy v pěstování.
|
|
|
|
|
|
|
Lenka Jeřábková - (5) - 49.118 (?), 16.11.2008 18:51
K příspěvku ještě přidávám fotografie 1)kořenící řízky 2)dvouletá rostlina
|
|
|