Štírovník

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?)
22.10.2008 15:18

Asi hledám špatně. M.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Lenpel - (49) - 0.234 (?), 22.10.2008 8:39

Dobrý den, tak k tomu pokusu přezimování: Štírovník jsem přesadila ze závěsu do květníku dala jsem k němu tyčku a vyvázala směrem nahoru. Má asi tak 1m. Vyděla jsem to takhle pěstovaný na jaře na Hobby v ČB a vypadalo to úžasně. Zatím ho mám nechaný na terase u dveří a teď ho uklidím do sklepa a budu lehce zalévat uvidím co to udělá.Bohužel jsem nenašla žádnou pěknou fotku z léta, ale převysy jsem měla i 1m a krásně kvetly.v květnu po zmrzlích měla rostlinka asi tak 20cm. Zasazeny v pěknem humozním kompostu.Lenpel

host - 186.98 (?), 22.10.2008 9:55

Romila:  Měli je ve sklenících VŠ zemědělské, zahradnické fakulty v Lednici na Moravě, oba druhy: berthelotii i maculatus, fotky mám doma tak třeba bych je sem mohl dát... ale až o víkendu.

Jistě, v létě štírovníky mohou kvést, mohou být i hezké, ale pro kvetení je důležité ono zimní chlazení!

Zimování je ve skleníku naprostá pohodička, za oknem spíš umění nebo náhoda. Je to výrazně světlomilná kytka původem z Kanárských ostrovů... tam roste v chudé půdě někde mezi kameny tušim... nemá moc ráda přemokření, je třeba jí zajistit dobrou drenáž a zalévat tak akorát. Zvolit světlé okno a teplotu...5 - 10°C hlavně ne mráz... a co nejvíc světla. Ve skleníku mohou růst i přes zimu, a rostou dobře. V teple však nedojde k indukci a stále to jen vegetuje. Lidé si koupí sazeničky a květů se mohou dočkat pouze v malém počtu... je to vlastně trochu nedokonalý systém:-)

Karlos

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 22.10.2008 13:07

Karlosi, to byste byl moc milý. Samozřejmě, každý je omezen časem a možnostmi, vždyť nikam nespěcháme-nejde o agrotechnické lhůty. Tak vám děkuji oběma za dalších pár informací a zkusím to rovněž s nějakým přezimováním, nicméně "řízečky" pro jistotu taky udělám. No a mám děsnou radost... jěště dík a pohodový den. M.R.

host - 186.98 (?), 22.10.2008 15:16

Však taky na netu je dost fotek jak to má vypadat:-)  V pozdním létě jim prospívají rozdíly teplot to pak mohou kvést více. Dneska kolegyně poznamenala že jej má slušně nakvetlý...

Karlos.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 22.10.2008 15:18

Asi hledám špatně. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky >