rozmnožování pelargonií

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
20.11.2008 12:41

Já jsem řízkovala ještě i koncem října, protože mi bylo líto vyhodit ty krásné řízky, které jsem ostříhala, než jsem šoupla truhlíky do garáže. No a ty řízky jsem šoupla také do garáže. Nyní je tam také asi kolem + 6°C a jsou v pohodě.   Jen mne zaráží, jestli chcete nechat řízky ve skleníku přes zimu, nezmrznou tam?  Nyní tam být mohou, ale co až přijdou mrazy?  Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 20.11.2008 12:41

Já jsem řízkovala ještě i koncem října, protože mi bylo líto vyhodit ty krásné řízky, které jsem ostříhala, než jsem šoupla truhlíky do garáže. No a ty řízky jsem šoupla také do garáže. Nyní je tam také asi kolem + 6°C a jsou v pohodě.   Jen mne zaráží, jestli chcete nechat řízky ve skleníku přes zimu, nezmrznou tam?  Nyní tam být mohou, ale co až přijdou mrazy?  Zdravím - Daniela.

host - 72.33 (?), 20.11.2008 16:51

Děkuji za odpověď. Ve skleníku budu topit, mám tam právě všechny muškáty, oleandry, kladivník... prostě vše, co lze přezimovat. Asi se finančně dost  "prohneme" , ale skleník jsem letos pořídila právě jen kvůli tomu, že doposud všechny kytky v zimě bydlely buď v podkrovním pokojíku, nebo v předsíni. Tam sice je relativně chladno, ale kvůli množství a velikosti kytek se tam dalo sotva projít... a manžel měl při každém procházení připomínky...

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 20.11.2008 18:58

Ty kytičky vám to vydání vynahradí. A navíc - skleník potom můžete osázet paprikama, okurkama a budete mít radost z vlastní vypěstované zeleniny, které se ve skleníku daří lépe, než venku.  Tak ať se vám daří!  Zdravím - Daniela.

host - 72.33 (?), 20.11.2008 19:48

Ještě jednou děkuji za vaši radu!  Lenka

host - 4.182 (?), 17.1.2009 15:14

Také provádím řízkování pelargonií až koncem října, protože je mi to líto ostříhat. V místnosti, kde přezimují muškáty se sice netopí, ale teplota se pohybuje nad 10 stupňů. Stává se mi, že mi do jara nepřezimují všechny, jelikož je v místonosti sucho (podkroví), a proto je více zalévám. Potom některé sazenice začnou uhnívat. Stačí jen rosit občas půdu v truhlíku? Také z nových řízků mi přežije jen třetina. Substráty nekupuji. Používám kompostovou hlínu a písek. Muže se do hlíny v truhlíku přidávat i čistý dřevěný popel z palivového dřeva? Má to vliv na růst a kevetní jako jiné hnojiva zakoupené v obchodě, nebo je to jen malé množství výživy? Děkuji Magda

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 64.231 (?), 18.1.2009 11:44

Ještě teď se dají pelargonie řízkovat. A to už i odběrem ze silných řízků ze srpna. Koncem února už řízkování ztrácí smysl. Sazeničky nebudou včas silné. Zakořeňování vyžaduje pokojovou teplotu. V chladnu a v horku je zakořeňování méně úspěšné. Dřevný popel obsahuje více draslíku, což podporuje kvetení. Teď je však důležitější růst.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz