Přežije Pelargonie mráz?
|
|
|
|
Coda - Stříbrný Zahrádkář (191) - 219.3 (?) 26.3.2014 21:14
Ahoj, mel jsem tyto muskaty pres zimu v garazi, pod oknem, ale v hlubokem stinu, prum. teplota 5 st. Uz jsem je odvezl na chalupu, ted v teplych dnech byly venku na slunicku, ale protoze strasi s mraziky, jsem je dal do brany, tam nezmrznou. Nevim ale, a proto pisu, jestli je mam nechat volne rust, nebo zastrihnout. Poradite mi? Diky! Sterba
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.225 (?), 9.4.2012 12:12
Mívám na oknech muškáty někdy až do půlky prosince, sundávám, až jsou dočista zmrzlý. Předtím na ně padá sníh a mírně mrzne a snesou to. Jenže ty jsou rozrostlé a vy máte na jaře mimina, které musí ještě narůst. Muškáty jsou přenosné, tak neriskujte a dejte je domů. Když ono to vypadá venku hezky a doma to zavazí, že? Taky bych to všechno nejraději vyházela ven. Ale dávat ven-domů, ven-domů, to se mě nechce.Ivana
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.163 (?), 17.4.2012 14:49
Ono asi záleží na otužilosti rostlin pokud ji přinesete ze skleníku tak moc nevydrží pokud je v chladnějším prostředí ta něco snese. Dávám ven dost brzo kaktusy ruskus aukubu nebo rozmarýnu a taky jim nějaký stupeň pod nulou v noci neuškodí ale nesmí jít z teplé místnosti přímo ven do zimy zvykat postupně.
|
|
|
|
|
|
|
Coda - Stříbrný Zahrádkář (191) - 219.3 (?), 26.3.2014 21:14
Ahoj, mel jsem tyto muskaty pres zimu v garazi, pod oknem, ale v hlubokem stinu, prum. teplota 5 st. Uz jsem je odvezl na chalupu, ted v teplych dnech byly venku na slunicku, ale protoze strasi s mraziky, jsem je dal do brany, tam nezmrznou. Nevim ale, a proto pisu, jestli je mam nechat volne rust, nebo zastrihnout. Poradite mi? Diky! Sterba
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.6 (?), 26.3.2014 21:32
Zastřihla bych ty delší stonky, na těch krátkých není celkem co stříhat. Své stříhám na 8-12cm od země, podle toho, jak jsou staré (rozvětvené). Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
honza1960 - (1) - 172.237 (?), 12.5.2014 12:59
Letos na chalupe v Krkonosich jsem je narizkovane blahove nechal na terase na zacatku brezna, kdyz se udelalo tak pekne a teplo. Pak tyden zustaly na mensim mraze. Podepsalo se to na rizcich, ale presto rezily a ted uz soce puvodni rizkove listy odpadly, ale vytvorily se krasne nove zdrave a krasne se jim dari. Takze: Ano, prezijou. Kdyz to neni vylozena Sibir, samozrejme...:-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.89 (?), 3.11.2015 19:36