Kdy s truhlíky ven?
|
|
|
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.202 (?) 15.5.2008 12:42
Jéé, tak to jsem ráda, že v tom nelítám sama.Když jsme z manželem někam odjížděli tak holky měly vždy proslov - to nás tady necháte jak bezdomovce v botanický zahradě??Je pravda, že taky občas nestíhám hlavně když zdraví trochu stávkuje, ale stejně neodolám, a semínka sháním, nové kytky kupuji aaaaaa, však to znáte.Joj, ale jedna se pomamila, nedávno přijela a hrdě hlásila, že už má 4 kytky tak tajně doufám, že jí to chytne.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?), 14.5.2008 14:42
Milá Micuko!
Kamarádka dostala minulý týden Durman od svého syna ke Dni matek - takový v květnáči, mírně zavadlý. Obrátila se na mne s dotazem, cože to má. A jelikož neznaje, usoudila jsem, že zeptaje se, bude nejlepší volba.
A tak jsem se zde dozvěděla co má a předala jí informaci. Málem to s ní šlehlo - ánšto má psa, který okusuje vše co vyroste. Durman jsem od jisté smrti zachránila tím, že si ho vezmu já - děti mám velké a tak snad jim i manželovi vysvětlím, že tahle kytičky je jedovatá a že jí nesmějí olizovat ani okusovat. .
Prý krásně kvete a pak má semínka. Takže jestli Durman neumořím, než udělá semínka, klidně Vám pak nějaké pošlu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 43.23 (?), 14.5.2008 21:09
Proč cvok? To jste dobrá. Já se snažím, dokonce sbírám během jara a léta semínka, nakoupím další a pak... nestíhám časově. Nějak se mi do toho vždy zaklíní průklest a řez ovocných stromů, 2-3 operace, vždy nějaké objektivní důvody. Nakonec se mi podaří vypiplat desetinku plánovaného a zbytek koupím jako sazenice. Co jde, to nařízkuju, to ano-kytky i keře. Orlíčky mi rovněž kvetou, ale vypadá to, že co nevidět pokvete pnoucí růže, která mívá 1.kvetení v červnu a velkokvětý clematis. Taky se rozvíjejí první kopretiny a chrpy. Míla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.202 (?), 15.5.2008 12:42
Jéé, tak to jsem ráda, že v tom nelítám sama.Když jsme z manželem někam odjížděli tak holky měly vždy proslov - to nás tady necháte jak bezdomovce v botanický zahradě??Je pravda, že taky občas nestíhám hlavně když zdraví trochu stávkuje, ale stejně neodolám, a semínka sháním, nové kytky kupuji aaaaaa, však to znáte.Joj, ale jedna se pomamila, nedávno přijela a hrdě hlásila, že už má 4 kytky tak tajně doufám, že jí to chytne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?), 19.5.2008 12:10
Milá micuko!
Já jsem sázela o víkendu se synkem darovaný durman do záhonku (je mi jasné, že ho budu na podzim zase vykopávat) a jelikož jsme oba šikulové, podařilo se nám jednu mladou větvičku ulomit. Takže jsem vyhrábla ještě jednu dírku vedle a uvidím, jestli budu mít durmany dva a nebo jeden oplešatělý...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|