Co nespálí jižní slunce?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.58 (?), 26.3.2009 10:20
Ano, mám velmi dobrou zkušenost se zahradnictvím Petro v Mělníce.Kytky přišli v naprostém pořádku, krásně zabalené, narostlé, napsli SMS, že květiny dorazí v úterý a opravdu poštou přišli,.uvidíme, co z nich letos vypěstuji.Chceme tam jet s kamarádkou osobně pro muškáty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.26 (?), 24.3.2009 14:22
Hydrogel jsem si osobně vyzkoušel a je to velmi dobré, drží dobře zálivku a není třeba až tak často zalévat. I cena byla pro mně přijatelná. Našel jsem ceny od 343.- až po 645.- s DPH za jedno kg čistého hydrogelu.Někteří prodejci to totiž míchají s dalšími přípravky a pak ta schopnost zadržovat vodu a méně zalévat je o ničem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.191 (?), 27.3.2009 20:52
na vyslovene slnečné a horúce miesto vysádzam muškát / previs alebo zonale / ten vydrží aj preschnutie substrátu a nie je to na ňom vidieť, dokonca som čítala, že keď preschne substrát vraj muškát lepšie nasadí kvety,
alebo surfíniu a petúniu - ale ak máte samozavlažovací truhlík alebo možnosť viackrát za deň polievať
alebo Vitálku /Sanvitália/ - dá sa bez problémov dopestovať aj doma /žltá s čiernym stredom - vypestovala som si /, ak je zvädnutá po poliatí sa hneď pozbiera /doslova za pár minút po poliatí, žltá so žltým stredom, plná žltá, oranžová - asi len kúpiť /nenašla som semiačka / - čítatala som, že sa rozmnožujú len vegetatívnym rozmnožovaním
bacopa - krásny jemný kvietok - málo kvitla na prudkom slnku / aj som sa to dočítala /
s hydrogelom nemám zatiaľ skúsenosti - ale čítala som o ňom
toto sú moje skúsenosti.
Prajem Vám veľa radosti
Monikan
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 16.4.2009 8:04
Potřebuji se zeptat, jestli už mám dát ven Muškáty, Surfinie, Afrikány a ranný salát. Počasí tomu nasvědčuje, ale co jestli přijdou Zmrlíci? Děkuji za rady Marie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gabca - Bronzový Zahrádkář (77) - 191.75 (?), 18.6.2009 20:16
Berto!
Váš dotaz jsem objevila až dnes, takže bude na moji odpověď už asi pozdě. Ale přeci : Ta nádoba s Mb + všelichou + bacopou je koš z kokosového vlákna (zakoupená v nějakém hobymarketu asi za 80,-). Už jsem se o něm tady zmiňovala (o pár řádků výše). I když se ho snažím vystlat igelitem a dospodu dám misku, málokdy se mi povede při zalívání nenacákat na zem.
Tak když už jsem se rozepsala, pošlu aspoň nějaký foto.
A co Báry 1 a 2? Jaký kytičky jste nakonec koupily a jak vám rostou? Přidejte nějakou fotečku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Berta - Stříbrný Zahrádkář (127) - 148.153 (?), 18.6.2009 21:18
Stínomilné pokojové rostliny(z knihy Rostliny v interiéru).Kořenokvětka, Filodendron stromový, Fitonie,Filodendron převislý, Schefflera,Vraneček, Tolmie,Soleirolie, Aucuba japonica, Fikus pumila, Hedera canariensis, Spathipphyllum.Najděte si na int.,jak vypadají, a které by se vám líbily.B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|