Co do truhlíku?

host - 23.190 (?)
21.5.2021 9:53

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kombinaci vzpřímených muškátů a bakopy. Mohou být v 60 cm truhlíku např. v zadní řadě 3 muškáty a vepředu 4 bakopy? Vytvoří ty bakopy hustý převis, že bude truhlík překrytý? Nebo je těch sazenic moc. Děkuji. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 29.1.2010 18:56

Řekla bych, že do 60cm truhlíku jsou 3 sazeničky akorát. Budete mít ten truhlík jen jeden? Já mám zkušenost, že když se kombinuje moc druhů společně, tak to roste hůř. Já osobně bych radila : kvalitní prostorný samozavlažovací truhlík (s odtokem přebytečné vody), substrát přímo určený pro tu konkrétní květinu (milionbels chce jiný substrá než muškát!) a dlouhopůsobící hnojivo smíchat se substrátem už při sázení. Mě by se líbila kombinace bakopa, sytě růžový vzpřímený muškát uprostřed a zase bakopa na kraj. Milionbells bych sadila samostatně, jen v různých barvách. Ale to už je věc vkusu.    Dana

lumatkov - (15) - 78.128 (?), 29.1.2010 20:29

Budu nebo spíš chci mit 4 truhlíky vedle sebe zavěšené na balkoně(na zabradlí)s něakým odstupem mezi sebou.A mít každý truhlík jiný to nevím, ale asi by to nevypadalo moc pěkně.Nevím.Poradte.Letos to bude moje poprvé.Už dlouhou dobu tady hledam kytičky a rady co a jak, aby se vydařilo.A právě se mě líbí bakopa, milionbells,lobelka a vitalka.A ty bych ted rada všechny vyzkoušela.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 29.1.2010 21:03
ja vim vy mi ted rekne ze jsem blba, ale zkuste si dat fuksie a mezi ně dat previsle muskaty nebo neco podobneho a mate bohaty truhlik... a nevisi vam to jen dolu... nebo udelejte druhou verzi jako ja v loni ale nemam fotky..jsem mela 4truhliky po metru dlouhe a smichala jsem muskaty kazdy druh mela jsem kazdou barvu jinou, tak si treba date jednu sazenici cervenych vedle hned jinychych a treti zase jinou a kdyz to promihate stejnym zpusobem v tech truhlicich, tak nakonec to vyjde jako byste mela vsechny 4 truhliky osazene stejne a vypada to lip nez kdyby jeden truhlik cervenych, druhy ruzovych a podobne... chce to trochu fantazie a na zaver jak budou se tahat smerem dolu, staci je jakoby podlozit vycpavkou a oni se zvednou nad ten truhlik a visi dolu..ale skoda ze nemam fotku na vlozeni...

host - 176.18 (?), 29.1.2010 23:05

Fuchsie + muškáty?? Fuchsie nesnáší plné slunce a muškáty ho vyžadují...

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 29.1.2010 23:11
tak to ja nevim, protoze ja mela muskaty a fuksie na stejnem balkone na Jihu a pres poledne tam nekdy mate bidu usedet a kdyz se dobre zalivaji tak problem to nemelo, alespon jsem si nevsimla, ze fuksie byly nejake divne, zalivam vzdy brzo rano a ne po listech jen na koreny a kdyz je velke horko tak jich podleji inekcni strikackou do zeme aby mi nesparilo slunce listy kdybych je vodou pocakala...

lumatkov - (15) - 78.128 (?), 30.1.2010 13:23

Dobrý den, děkuji vám za radu.S muškáty a fuksiemi nemám dobré zkušenosti a i kdyby se mě to letos povedlo, nemám je kde zazimovat a je me to lito vyhodit.Proto jsem chtěla zkusit neco jineho a hlavně se mě líbili fotky od p.Gabči s diskuze pochlubte se svými balkonovými kytičkami.Ale když už jsme u těch muškátu, tak jsou něaké ktere jsou menšího vzrůstu.Myslím muškáty vzpřímené, takové co vyrostou třeba jen 20cm?Zas by nebylo aspon podle mě hezké kdyby se zkombinovali s bakopou a muškáty měli 60 cm.Takové velké vzpřímene má tchyně, ale zas maj pěknou barvu, když kvetou tmavě fialovou

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 30.1.2010 15:44

hezké jsou muškáty andělské oči - angeleyes, nejsou vysoké, tvoří kompaktní keřík a spolu s bakopou budou působit velice něžně.

angeleyes
angeleyes

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 30.1.2010 17:23

Dobrý podvečer, tuhle kombinaci různých barev převislých muškátů v jednom truhlíku už sadím několik let, protože je to hezky pestré.. V samozavlažovacích na jihozápadě by se jim dařilo lépe, ale to mám v plánu až časem, protože výměna dvaceti truhlíků jde do peněz. Přikládám pár fotek pro inspiraci, ale omlouvám se za kvalitu, snímky jsou ofocené z původních fotografií.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

lumatkov - (15) - 78.128 (?), 31.1.2010 19:49

Dobrý večer, tak ted jste me nasadily brouka do hlavy.Už opět začínám uvažovat o muškátech a p.Dana měla pravdu, že budou s bakopou vypadat něžně.Ovšem ty kbelíky vypadaj taky pěkně.Dobrej nápad.To bude rozhodování, ale do dubna času dost.A ještě se zeptám máte zkušenosti s objednávkou kytiček přes internet?Konkrétně www.e-rostliny.cz Nebo bude lepší si je koupit osobně.Jenže, jak to znám tak tak to bude jen samá klasika surfinie, petunie,možná neakej muškát.

host - 23.190 (?), 21.5.2021 9:53

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kombinaci vzpřímených muškátů a bakopy. Mohou být v 60 cm truhlíku např. v zadní řadě 3 muškáty a vepředu 4 bakopy? Vytvoří ty bakopy hustý převis, že bude truhlík překrytý? Nebo je těch sazenic moc. Děkuji. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz