Bougainvillea v zimě

Robobrouk - (20) - 61.208 (?) 
19.4.2012 18:21

Zkuste přihnojovat hnojivem kristalon plod a květ.Radikální řez nedělám, ostříhám jen asi1/3,spíš méně.Nevím, jestli to dělám dobře, ale každý rok krásně kvete.Letos v zimě opět opadala na klacek, ale už je opět krásně olistěná. 

host - 212.228 (?), 25.4.2012 8:58

I ja mám niekoľko koreňov tejto nádhernej rastliny. Vyskúšala som varianty zimovania v chlade aj v teplejšom prostredí. Mám ju na chalupe, kde sa v zime iba temperuje a teplota v miestnosti je okolo 8 stupňov. Rastlina prežila, na jar som ju začala letniť, ale veľmi dlho trvalo kým jej vyrašili nové lístky. Prírastky sa "rozbiehali" veľmi pomaly a keď už mala naplno kvitnúť, tak už prišlo obdobie, kedy chalupu zazimovávame - oktober-november /řijen-listopad/. Takže som si tú nádheru vôbec neužila. Pripadalo mi to ako keby molo rastlinke dhlo zima. Rastliny mi v zime vždy zhodia listy a vyzerajú ako košťata. Druhý spôsob s ktorým som spokojná je, že rastlinu v januari-februári /leden-únor/ zoberiem z chalupy domov /bývam v paneláku/ a dám ju na schodišťovú chodbu. Po krátkej dobe sa rastlina začne prebúdzať, nasadzuje výhony také dlhé až ich musím strihať. Keď má dostatok svetla tak sa koncové výhony začnú trolilinka sfarbovať/iba ružovieť/ - práve v tomto období. A takto predpripravenú rastlinku preveziem na chalupu a potom sa z nej už len teším. Samozrejme treba polievať a v marci /březnu/ začínam hnojiť.

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.30 (?), 28.5.2012 11:25

Bougwilku mám moc ráda, vždycky mě vykvete dvakrát ročně, letos kvete už od února, mám jí přes zimu v pokoji na parapetu a je pořád zelená, na jaře jen trochu přistříhnu, letos si určitě pořídím ještě jiné barvy, zdraví E

host - 130.41 (?), 30.8.2012 22:47

Takhle kvete letos.

host - 4.182 (?), 31.8.2012 10:38

Přikládám též foto. Jednu bougainvilleu pěstuji jako převislou a druhou tvaruji jako stromek.

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 186.98 (?), 31.8.2012 11:02

Při zimování v teple mi přes zimu zpravidla znovu zakvetla, ale výhony pak byly na jaře vytáhlé a slabé, v zimě naopak dostala hodně zabrat, ztratila listy a jedna se nevzpamatovala vůbec. Takže letos asi zkusím nejprve chladný sklep a než ztratí úplně listy a bude více světla, zkusím ji přemístit do tepla k dřívějšímu probuzení (únor?). Nebo zkusím pro porovnání jednu zimovat v málo vytápěné místnosti na okně (cca 18st)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz