Zlata tuje nebo smaragd

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 85.37 (?)
9.7.2009 16:20

Protoze kdyz prostridate napr. Thuja occ. 'Europe Gold'  a vedle Brabanta, tak ten Brabant postupne bude vytlacet tu zlatou thuji.

Chtel jsem to tak udelat, a jsem rad, ze jsem dal nakonec na rady ostatnich. Mam obe thuje kousek od sebe a vitalita zelene + rychlejsi rust jsou videt na prvni pohled.

Zivy plot z mnoha ruznych druhu je urcite zajimavy, ale urcite vyzaduje lepsi rez, na coz treba ja nemam cas.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 160.85 (?), 2.6.2009 23:32, zobrazeno: 19709x

prosim o radu, chceme na podzim zalozit zivy plot z tuji.Ja bych chtela thuji occidentalis rheingold /zlata tuje/,manzel tuji smaragd.Bydlime na vysocine, tak at jim vyhovuji zdejsi podminky.Jake jsou mezi nimi rozdily na pestovani a jake jsou prirustky za rok.Muzeme je zakoupit z nisich poloch nebo museji mit zdejsi podminky.Jde je take kombinovat na stridacku.

host - 49.39 (?), 3.6.2009 17:37

Volil bych Smaragd.

Rheingold je širší, pomaleji roste, v zimě se snadněji rozklesne, může snadněji namrznout, bude potřebovat více stříhat pro udržení tvaru živého plotu.

Rozhodně bych je nekombinoval pro jejic rozdílný vzrůst (o vzhledu nemluvě).

Rozhodně budou lepší, pokud budou z místního pěstování.

Josef.

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 4.7.2009 16:12

Zlate thuje umi byt moc hezke, kdyz jsou na slunicku. Ale urcite rostou pomaleji (alespon ty co mam ja, nekolik ruznych kultivaru occidentalisu i orientalisu). Takze nekombinovat, "normalni zelena" (smaragd, brabant, apod) vam budou ty zlate vytlacovat.

A zlate jsou narocnejsi na pestovani, prijde mi ze jsou i nachylnejsi na ruzne choroby, moceni kocek/psu, atd.

host - 249.63 (?), 4.7.2009 16:59

preco len 1 druh? ja mam zivy plot prestriedany z asi 5tich druhov thuji a cyprustekov + zlaty dazd, vrba, brest, jazmin... je to pekne zaujimave, je sa naco pozerat stale

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 85.37 (?), 9.7.2009 16:20

Protoze kdyz prostridate napr. Thuja occ. 'Europe Gold'  a vedle Brabanta, tak ten Brabant postupne bude vytlacet tu zlatou thuji.

Chtel jsem to tak udelat, a jsem rad, ze jsem dal nakonec na rady ostatnich. Mam obe thuje kousek od sebe a vitalita zelene + rychlejsi rust jsou videt na prvni pohled.

Zivy plot z mnoha ruznych druhu je urcite zajimavy, ale urcite vyzaduje lepsi rez, na coz treba ja nemam cas.

host - 38.253 (?), 29.3.2010 18:08

Mam podel plotu smaragdy a v predni casti podel posezeni kombinaci vzdy 1smaragd, 1zlatou tuji a 1cyprisek lawsonia 4 rostliny od kazde. Vypada to nadherne a myslim si, ze kdyz je budu strihat dle potreby nemuseli by se vytlacovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz