Thuja vs. cesmína

host - 106.7 (?)
7.6.2011 11:03

Místo výsadby se nachází na okraji Prahy, necelých 400 m.n.m. a je fakt, že je tam výrazně chladněji než v Praze. Za pozemkem je jen jedna nezastavěná zahrada a pak už jen pole. Ale na té zahradě je pár zpustlých stromů a keřů, co to snad trošku stíněj proti vichrům.

jaké jste měla odrůdy? Četla jsem toto a připadalo mi to ideální - rychle rostoucí, mrazuvzdorné... to je to jen taková nerealistická pohádka?

Bobkovišeň mám jednu, novitu, a taky jsem zvědavá, jak bude zvládat zimy. Prozatím jsem jich raději proto nepořizovala víc.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 106.7 (?), 7.6.2011 9:59, zobrazeno: 5846x

Máte někdo porovnání mezi živými ploty z těchto rostlin? Potřebuji živý plot alespoň 1,5 metru vysoký a spíše užší. ke thujím moc netíhnu, ale zdá se mi to jako osvědčená varianta, která funguje. S cesmínovým živým plotem jsem se zatím nesetkala, ale podle popisu modrých variant jako je Blue prince, Heckenstar by to snad měli jít.

Který plot vyroste rychleji a vyžaduje menší péči?

Děkuji

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 7.6.2011 10:39

Cesmína je v našich podmínkách poněkud choulostivá, já měla zasazené 4 variety, živoří a přežívá už jenom jedna  Záleží, kde bydlíte. Pokud je to v zástavbě, tam je tepleji. U nás v obci mají před domem taky 4m cesmínu. Jenže já bydlím v širém poli, fučí v jednom kuse, v létě horko, v zimě zima - někdy si připadám jak v Mongolsku  Cesmína roste pomalu. Já mám živé ploty: ty co jsem chtěla rychle a vysoko - habry, ty co nemají být vysoké jsou z tisů, ptačího zobu. Myslím, že i když ani já thůjím (různým koniferám) nějak nefandím, pro Vás by to byla lepší varianta. Sama budu vykopávat většinu bobkovišní (cca 30ks) a měnit taky za nějaký druh konifer, poněvadž mi každou zimu hnusně omrznou 

host - 106.7 (?), 7.6.2011 11:03

Místo výsadby se nachází na okraji Prahy, necelých 400 m.n.m. a je fakt, že je tam výrazně chladněji než v Praze. Za pozemkem je jen jedna nezastavěná zahrada a pak už jen pole. Ale na té zahradě je pár zpustlých stromů a keřů, co to snad trošku stíněj proti vichrům.

jaké jste měla odrůdy? Četla jsem toto a připadalo mi to ideální - rychle rostoucí, mrazuvzdorné... to je to jen taková nerealistická pohádka?

Bobkovišeň mám jednu, novitu, a taky jsem zvědavá, jak bude zvládat zimy. Prozatím jsem jich raději proto nepořizovala víc.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 7.6.2011 12:47

Dobrý den, tak rychle Vám určitě vyrostou thuje a ptačí zob. Obojí je ale potřeba střihat, pokud je chcete mít husté a v nějakém tvaru. Jsou nenáročné i na zálivku, zvlášť ptačí zob. Marcela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz