Rychlerostoucí živý plot

host - 94.204 (?)
4.3.2009 14:35

Zdravím loni vlétě jsme koukali s kamarádem na živé ploty(rychlerostoucí) a našli jsme Turkestánský brest (Ulmus pumila celer). Kamarád ho na konci léta objednal a v říjnu mu přišly objednané stromky, které zasadil a letos se uvidí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

RenataL - (1) - 188.6 (?), 28.2.2009 19:47, zobrazeno: 26463x

Poradíte mi někdo jaké vybrat rychlerostoucí keře na živý plot.Jedná se celkem o délku 6m. V místě jsme pořezali přerostlé habry, vznikl průhled k sousedům a ráda bych, aby průseky rychle zarostly. Asi by bylo nejlepší zvolit habry místo původních, ale nerostou pomalu? Někdo mi radil jilm sibiřský či topol černý, někdo zase pámelník, ptačí zob. Tak teď nevím jak se rozhodnout. Jedná se o polostín (slapsko). Popřípadě uvítám i radu, kde pěkné co nejvyšší keře koupila.  Děkuji. 

host - 49.39 (?), 2.3.2009 16:26

Jen se zeptám: proč jste ty habry likvidovali? Kdybyste je jen seřízli, obrazí buď ze silných větví nebo z pařezů a měli byste vystaráno a za 1-2 roky byste měli nový plot.

Pokud jim už není pomoci, opět bych je vysadil. Myslím, že až tak pomalu nerostou (záleží na péči, jakou jim dáte).

Josef.

host - 101.86 (?), 4.3.2009 14:08

My jsme je úplně nezlikvidovali. Jedná se vlastně o 2 habry. Jeden jsme seřízli tak 30 cm od země, takže tam zůstal pařez asi o průměru 30 cm a jeden jsme řízli ve výšce 2m, takže tam teď stojí holý kůl. Ten ještě zkrátíme, ale nevíme o kolik. Teď tam jsou asi půlmetrové průhledy mezi nimi a přemýšlíme co tam dát, aby tam co nejrychleji nebylo vidět. Zřejmě asi zase habry, nebo něco rychlerostoucího. Provizorně to budeme muset řešit nějakým umělým plotem, údajně snad prodávají v Obi nějaké rákosové clony. Máte-li nějaké zkušenosti, ráda si nechám poradit.

host - 94.204 (?), 4.3.2009 14:35

Zdravím loni vlétě jsme koukali s kamarádem na živé ploty(rychlerostoucí) a našli jsme Turkestánský brest (Ulmus pumila celer). Kamarád ho na konci léta objednal a v říjnu mu přišly objednané stromky, které zasadil a letos se uvidí.

host - 124.91 (?), 28.12.2009 12:54

Jak to dopadlo? kahavlicek@volny.cz

host - 49.39 (?), 4.3.2009 17:22

Jsem přesvědčen, že z pařezů vyraší a velmi rychle - během této sezóny - zaplní původní místo. ten dvoumetrový kůl bych ještě seřízl cca napolovic, aby se podpořilo větvení odspodu.

Myslím, že výsadba čehokoli nemá smysl: habry a ostatní keře v živém plotě jsou určitě bohatě prokořenělé a to, co byste vysázela, tak stejně bude mít malý kořenový prostor (velkou kořenovou konkurenci).

(Pokud máte někdo jiný názor, klidně ho sem napište a polemizujte.)

Pokud tam budete chtít rákosovou či bambusovou rohož, nic proti tomu nemám.

Josef

host - 35.221 (?), 4.3.2009 22:41

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s rychle rostoucím plotem: o) Vysadila jsem na podzim thuje  (cca 15 m),ale zřejmě mi zmrzly. Máme totiž pozemek jako fučák... Potřebovala bych něco odolnějšího, než to pořádně naroste... Díky za rady. Lenka

host - 67.78 (?), 6.3.2009 10:12

Kolego k rychle rostoucímu živému plotu si pořiďte i motorovou pilu. Jinak rychle rostoucí jsou i prkna.

host - 164.233 (?), 14.3.2009 20:38

pane kolego, než pohled na velmi blbé sousedy jest nejlepším řešením velmi rychle rostoucí plot, dokonce se jeví lepším řešením velmi rychle rostoucí plot.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz