ptačí zob
|
|
|
|
host - 120.11 (?) 23.8.2015 14:21
Dobrý den, jsem úplný laik, koupila jsem si v zahradnictvi ptačí zob, cca 30 -40cm vyrostlý v květináčkách. Má to tak dva šlahouny, někde tři. Chci z něj živý plot v předzahrádce, aby odděloval náš dům od vedlejšího v řadovce. Pochopila jsem správně že, na jeden metr 3 rostlinky. Před osázením, půdu vyčistím, prokypřím, smíchám se zahradnickým substrátem. A pak v jedné lajně budu vysazovat. Kdy mám sestřhnout, aby zhoustnul, až příští rok v červnu? A kde se zastřihuje za třetí lístkem? děkuji za rady
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.22 (?), 24.5.2009 22:45
Jen se chci zeptat, jestli přihnojovat už teď, když jsme sadili asi před měsícem. Někde jsem slyšela, že čerstvá výsatba se nehnojí. A ještě k tomu stříhání..Když jsme je zasadili, tak jsem je zastřihla o 1/3 a nevím, kdy je mám zas. M.H.
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.164 (?), 25.5.2009 10:50
Kdy zacit hnojit od vysadby neporadim ale jak jsem jiz psal, vzdy jsem zastrihl za tretim listkem.
|
|
|
|
|
|
|
jaydoo - (11) - 247.214 (?), 8.10.2012 22:48
Ja sa chcem spýtať, dokedy sa môže ptačí zob vysádzať? Dnes je 8.10, ešte mám byť relatívne teplo 5-10 stupnov aspon týžden.
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 229.77 (?), 8.10.2012 22:59
Klidně až prakticky do zámrazu.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.163 (?), 5.10.2014 19:15
Narazila jsem na tuto diskuzi a chtěla bych taky přispět, Dříve jsem také investovala do urychlovace a macela, ale nyni to delam uz jen tak, ze co ostriham, napicham do truhliku a kdyz potrebuji za rok rostlinku, tak vyndam uz z korinkama a je to. Zadne brikule s tim. Zakoreni stoprocentne 90 procent rostlinek. Já mám spíše problém se střihem. Mám asi vysoké 30 cm, nyní zasazené a chtela bych hodne huste hranate. Nez to ale bude, chci vedet jak strihat na jare. Dekuji za odpoved. Jo a jeste, mám už vysoký 2 metrovy, ale uprostred jsem mela pred nim postavene bedny asi 2 mesice a presne tento prostor mi vypelichal, protoze tam asi neslo slunicko. Da se to nejak napravit? Dekuji :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.93 (?), 24.10.2014 12:56
Dobrý den, na jaře jsme zasadili ptačí zob jako živý plot, čím máme teď na podzim pohnojit a o kolik zkrátit? Hlásí nízké teploty, neublíží rostlinám když je ostříhám? Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.11 (?), 23.8.2015 14:21
Dobrý den, jsem úplný laik, koupila jsem si v zahradnictvi ptačí zob, cca 30 -40cm vyrostlý v květináčkách. Má to tak dva šlahouny, někde tři. Chci z něj živý plot v předzahrádce, aby odděloval náš dům od vedlejšího v řadovce. Pochopila jsem správně že, na jeden metr 3 rostlinky. Před osázením, půdu vyčistím, prokypřím, smíchám se zahradnickým substrátem. A pak v jedné lajně budu vysazovat. Kdy mám sestřhnout, aby zhoustnul, až příští rok v červnu? A kde se zastřihuje za třetí lístkem? děkuji za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|