ptačí zob

host - 186.139 (?)
17.4.2011 21:18
Prosím o rady. Seřezali jsme minulý rok ptačí zob asi 20 cm nad zemí, protože byl po x letech nekoukatelný. Z některých větví vyrostly nové větvičky, ale některé staré větve už neobrostly. A teď co mě zajímá. Nejradši bych zasadila úplně nový ptačí zob a vytrhala ty staré větve, protože jsou v průměru hrubé asi 5 cm a moc hezky to nevypadá. Lituji, že jsme si je z minulého roku nenamnožila, ale teď už je pozdě. Vím, že se prodávají ptačí zoby zhruba okolo 25.- Kč a jsou pěkně zakořeněné a rozvětvené. Jenže když jsem počítala, kolik jich potřebuju, tak by mě to vyšlo i s poštovným na zhruba 2 500,- což je pro mě hodně. Máte nějaké rady, co s tím? Větvičky na výhonech, které se uchytily jsou vysoké asi 40 cm, jenže nejsou rozvětvené. Jak mám docílit toho, aby se rozvětvily? Za jak dlouho se tak stane? Bude to už letos nebo až za pár let? Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 45.210 (?), 16.3.2009 13:33, zobrazeno: 13964x

Mám problém s živým plotem z ptačího zobu, byl léta neudržovaný a přerostlý. Před asi 5 lety jsem ho seřezal na výšku asi 120 cm a v ní ho pravidelným řezem udržuji. Problém mám ale v tom, že obráží jen na vrcholcích a ještě horší je, že dochází k usichání nebo možná spíš uhnívání u země a tím k jeho řídnutí. Jde o nějakou nemoc nebo co dělám špatně?

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 6.2.2010 20:31
ja osobne bych ten ptaci zob spise stahla tema prutama smerem dolu aby a tvarovala bych ho jako bonsaj, nebo bych knim nasadila k tem holym stonkum novy ptaci zob a nechala rust ten stary do vysky a ten novy by maskoval ty ho hole, a kdyby vam uz uplne ten stary uz cely uhnil nahradi vam ho ten mlady, ktery tam zasadite,, je to lepsi mit dvojity nez pak cekat nez ten novy vyroste... Snad me tady za muj nazor nebudete kritizovat

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 6.2.2010 20:41

Starý plot z ptačího zobu bych zmladila - na jaře ořezala asi 15cm nad zemí, obrazil by novými výhony.           Lída

host - 58.225 (?), 6.2.2010 21:11

Zmlazení nad zemí je řešení, ale spíše by bylo dobré vědět, o jaký druh se jedná, protože popisované neduhy vypadají spíše na japonský L. ovalifolium.Ten je choulostivější a pak bych zvažoval jeho výměnu za L. vulgare, případně ještě var 'ATROVIRENS'.Ale zmlazením nic nezkazíte a pak uvidíte.           pH

host - 186.139 (?), 17.4.2011 21:18
Prosím o rady. Seřezali jsme minulý rok ptačí zob asi 20 cm nad zemí, protože byl po x letech nekoukatelný. Z některých větví vyrostly nové větvičky, ale některé staré větve už neobrostly. A teď co mě zajímá. Nejradši bych zasadila úplně nový ptačí zob a vytrhala ty staré větve, protože jsou v průměru hrubé asi 5 cm a moc hezky to nevypadá. Lituji, že jsme si je z minulého roku nenamnožila, ale teď už je pozdě. Vím, že se prodávají ptačí zoby zhruba okolo 25.- Kč a jsou pěkně zakořeněné a rozvětvené. Jenže když jsem počítala, kolik jich potřebuju, tak by mě to vyšlo i s poštovným na zhruba 2 500,- což je pro mě hodně. Máte nějaké rady, co s tím? Větvičky na výhonech, které se uchytily jsou vysoké asi 40 cm, jenže nejsou rozvětvené. Jak mám docílit toho, aby se rozvětvily? Za jak dlouho se tak stane? Bude to už letos nebo až za pár let? Děkuji

host - 186.139 (?), 18.4.2011 13:31
Ještě jsem se chtěla zeptat, zda tam dát černou folii či ne.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz