Modrý cypřiš

host - 62.39 (?)
11.3.2008 10:07

Modré cypřiše jsem vysadila v počtu 30 ks v nad. výšce 450 m. Uchytily se všechny, nicméně po dvou letech  se začaly objevovat hnědé, jakoby usychající větvičky. Vše jsem konzultovala se zahradníkem, jeho názor byl, že je na pozemku vysoká hladina spodní vody a cypřiše trvalé zamokření vyloženě nesnášejí. Při nákupu dávejte pozor, u některých tújí je i přes kořenový bal vidět, jak "šetrně" byly ze země vyjmuty. Zdraví Dela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 62.39 (?), 11.3.2008 10:07

Modré cypřiše jsem vysadila v počtu 30 ks v nad. výšce 450 m. Uchytily se všechny, nicméně po dvou letech  se začaly objevovat hnědé, jakoby usychající větvičky. Vše jsem konzultovala se zahradníkem, jeho názor byl, že je na pozemku vysoká hladina spodní vody a cypřiše trvalé zamokření vyloženě nesnášejí. Při nákupu dávejte pozor, u některých tújí je i přes kořenový bal vidět, jak "šetrně" byly ze země vyjmuty. Zdraví Dela.

host - 29.171 (?), 16.10.2008 9:59

Dobrý den,

četla jsem nástěnku o cypřiších, trochu se obávám o ty svoje krasavce.

Mám je totiž z baumaxu. Jsou to dvě várky.Ta první se zatím docela drží, druhá už zaznamenala větší ztráty.

Chtěla jsem se někoho zeptat, jak je mám zabezpečit na zimu a následně co s nima na jaře ať se nějak vzchopí a posilní. Je to jejich první zima ajsou v truhlících. Neuškodí jim ta zima? Nemam je skovat? Někdo říkal, že jsou fantastické kuřince s vodou, potažmo hodně před zimou zalít..atd

Může mi někdo prosím poradit, co tedy mám pro ně nejlepšího udělat, ať mi z nich přežije co nejvíce?

Díky moc. Zuza

host - 143.205 (?), 16.10.2008 13:43

Dobrý den, na zimu bych určitě nehnojila a určitě ne "kuřincem".  To už snad ani na jaře.  J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?21:24
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz