Habr se mnozi semenem ale necha se najit v lese pod vetsimi habry semena by se musela sklidit nez dozraji a hned vysit nekdy mohou prelehat to ze vy klici az druhy rok .
Na Vas dotaz neodpovim primo ale svych 18m ziveho plotu z habru jsem vysadil z malych rostlin volne nasbiranych v lese. Zkousel jsem ostrihane vyhonky habru mnozit i se simulatorem ale bez uspechu. Pokud Vam jde o kultivary, tak si myslim, ze se daji koupit ve skolkach i za 15 - 35 Kc/ks.
Habr se mnozi semenem ale necha se najit v lese pod vetsimi habry semena by se musela sklidit nez dozraji a hned vysit nekdy mohou prelehat to ze vy klici az druhy rok .
Pokud máte vybavení a víte jak, lze řízkovat v podstatě všechny dřeviny. Praktičtější je ale vyrýt si sazenice v lese, zejména máte-li je na živý plot. Neodbývají se snadno, díky okusu zvěří jsou i malé rostliny starší než vypadají.
Habr se mnozi pouze ze semen. Když mi myši ohryzali kořeny na malých habrech, tak sem je píchla do země a čekala jestli nezakoření, ale nezakoření.. hold to není vrba..tak jedině koupit sazenice, nebo nasbirat semena, ale to je na dlouho...