hořká sůl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcelka - (5) - 129.199 (?), 9.5.2008 15:54
Děkuji moc. Budeme zalévat, co to půjde. No, chybami se člověk učí, tohle jsme nezvládli, ale každý nějak začíná. Tak máme pro příště ponaučení. Třeba se ještě zachrání, dneska jsem jim říkala, ať koukají bojovat :-).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcelka - (5) - 129.199 (?), 10.5.2008 8:47
Děkuji, tchán už ji jel koupit, tak snad to zabere.
|
|
|
|
|
|
|
host - 188.184 (?), 23.8.2008 16:56
Dobrý den, píši jak jsme dopadli s thújkami. Thújky jsme sázeli loni na podzim, brzy napadl sníh a nás nenapadlo je v zimě zalévat a na jaře byly celé rezavé. Ostříhali jsme je a od té doby pravidelně zalévali, aplikovali jsme hořkou sůl a dáváme k nim trávu ze sekačky. Zhruba tak polovina thújí už byla pryč, ale ta druhá půlka se zachránila. Teď na podzim chceme vysázet prázdná místa a snad konečně budeme mít živý plot jak má být. Chci se zeptat, připravujete nějak thújky na zimu? A je nutné je po roce stále hojně zalévat? Děkuji moc, Iva Tymráková.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 188.184 (?), 1.11.2008 21:11
Děkuji moc za radu, thújky vypadají už poměrně slušně, pár jsme jich ještě museli vyměnit někdy v září, ale s těmi se manžel zrovna netrefil, neměly moc velké baly a jejich konce jsou takové schlíplé, ohnuté, no uvidíme na jaře. Ještě se chci zeptat, přes léto jsme k thújkám dávali trávu ze sekačky. Nemáme ji teď na zimu odstranit, nebude to thújkám vadit, když to bude zahnívat? Nebo je to dobré na ochránění kořenů? Díky Iva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 188.184 (?), 2.11.2008 8:33
Děkuji moc, tady vždycky najdu vše, co potřebuji. Teď už budu zalévat i v zimě. Od jara mají thújky mimořádnou péči, až se mi soused směje, že co jsme na jaře zanedbali, tak teď dohání vrchovatě. Ale já mám strach, aby se zase neopakovalo to co loni, a tak zaléváme a zaléváme, tak doufám, že na jaře bude už konečně vše v pořádku. U nás bývá hodně sněhu a drží se tu celou zimu, tak nevím, jestli zalévat, i když bude sníh?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|