Co jsem si zasadil jako zivy plot?
|
|
|
|
|
|
|
|
nowis - (7), 16.4.2007 17:14
Tak ja dam ten habr, ale az v zari, ted uz je pry pozde. Chjooo :-( Nemate nekdo tip na neco levneho? Ja nasel prostokorenne sazenice za 9,-
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.167 (?), 16.4.2007 19:28
Tak zkuste počkat na ten habr. Já jsem chtěla sázet živý plot už loni najaře nebo napodzim, nebyla jsem pevně rozhodnutá. Rok utekl jako voda a včera jsem sázela habr ( dočkala jsem se, pořádně se rozhodla, načetla, co mě čeká.....) Možná je lepší pár měsíců počkat a pak léta koukat na pěkný vysněný plot, než to urychlit a pak si říkat, jak by asi vypadal habr :-)
Třeba ho seženete i napodzim , sice se má sázet najaře, ale habr je vpodstatě takový plevel, který se lehce chytne, nevím, jestli by mu to nějak moc uškodilo. Nejsem odborník, ale jsem zastánce toho, že se nic nemá uspěchat a hlavně celé to zahradničení je taková zkouška vytrvalosti, a člověk musí čekat, než mu něco vyroste,...
Otázka:
Ráda bych habr nařízkovala, llze to a co k tomu potřebuji? Na internetu jsem nic na toto téma nenašla. A množili jste někdy habr semínkem? Kdy semínka nasbírat a jak postupovat? Díky :-)))
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.167 (?), 16.4.2007 19:30
Všimla jsem si, že v zahradnictví mi prodali již nařízkované sazenice habru s kořínky. Chtěla bych si je sama vypěstovat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.189 (?), 16.5.2007 22:17
Podle mně, to není ani habr, ani javor mleč, ale javor klen. Je to rychle rostoucí strom (řekl bych možná až jeden z nejrychleji rostoucích stromů u nás). Na živé ploty to není to pravé ořechové, protože udržovat ho nízky... to je opravdu obtížné a velmi rychle mu roste obvod kmene. Ale zkusit to můžete. Přeji Vám mnoho úspěchů při pěstování!
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.53 (?), 28.5.2007 6:16
V zahradnictvi jiste neprodavaji narizkovane habry, protoze se ani rizkovat neda, pestuje se pouze ze seminek...
TIP: Nebudte lini a zajedte si do lesa, jsou toho mraky, a jsou krasny, navic si muzete nabrat kolik chcete a jeste si vybrat, stoji to za to...
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.213 (?), 31.5.2007 13:29
No ono taky ale záleží čí ten les je, protože já les mám a tyhle návody a rady jak vlítnout do lesa a vyplundrovat ráda nemám, ono totiž starání se o les dá dost a dost dřiny! Nehledě na to že je to zakázané, brát z volné přírody.Pánovi co zasadil nejspíš javor klen doporučuji při výměně za habr,tyto javory aspon zasadit zpátky do přírody ,aby měli šanci růst,vyhodit jen tak je škoda, když si z přírody něco beru,musím jí umět taky něco vrátit a zasadit i do volné přírody, ne jen tahat k sobě do zahrady kde co v přírodě uvidím.Myslím že i na tohle by měl člověk myslet.Nashle Nada.
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 1.6.2007 22:28
Je třeba to z lesa brát s rozumem. V lese, pokud tam ty stromečky rostou přirozeně, tak bojují už od semínka o místo a z stovky nebo kolika během 10 - 20 let vyroste jen jeden nejlepší, všechny ostatní postupně uhynou. Proto, pokud nejste majitel, berte tak maximálně každý čtvrtý nebo pátý, aby přirozený boj a výběr nejlepšího zůstal zachován. Majitel, tem přirozeně ví, že na ten kus lesa chce za rok třeba zasadit smrčky nebo zasadit třeba javory kleny nebo duby a proto vykopáním všech stromečků habrů se nic neděje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|