Zajděte si do lesa, ne do zahradnických marketů a podívejte se po nich. Ccca 25 m živého plotu z habrů jsem vysadil ze stromků posbíraných v lese. Habry vypadají v těchto dnech takto:
Zdravim,
potreboval bych poradit s urcenim rostliny. Chtel jsem si nasadit zivy plot, tak jsem zasel se znamym (o kterem si myslim ze to pozna) do lesa pro naletove sazenicky.
Ted to zasina obrazet a podle listu mam pocit, ze to neni habr. Pozna nekdo podle fotky, co to je a jestli to muzu nechat v zivem plotu, nebo jsem se drel nadarmo? Viz obrazek
Diky
Habr to není na 100%, ten poznám a mám z něj živý plot. Pokud jste měl štěstí, tak by to mohl být javor babyka, ale asi je to javor mléč... takže jste se dřel zbytečně. Bohužel
...a proc je spatne, ze je to asi javor mlec? Nehodi se na zivy plot? Moc se o tom na internetu nepise, ale par zminek o tom, ze se da pouzit na zivy plot jsem nasel...
Spise se desim mnozstvi listi a pripadnych naletu "nosu" ci "vrtulek"
Myslím, že může být problém v tom , jak hustý a neprostupný bude živý plot z tohoto javoru. Na živé ploty ze nejčastěji používá z javorů javor babyka. Ještě častější však bývá použit habr nebo buk. Jedná se především o to, abyste neztratil několik let upravováním nevhodné rostliny.
Zajděte si do lesa, ne do zahradnických marketů a podívejte se po nich. Ccca 25 m živého plotu z habrů jsem vysadil ze stromků posbíraných v lese. Habry vypadají v těchto dnech takto:
Aha, takze vlastne jeste horsi, nez jsem doufal, dik :-( Tak nevim asi to predelam na buk ale ty jeho suche zimni listy se mi zase tolik nelibi. Habr uz v zahradnictvi nemaji, ten bych ale chtel nejradeji
Ty suché zimní listy drží dlouho habr, takže se nic neděje :-) Buk se na stříhaný živý plot hodí taky, ale spíš na vyšší - je dost vzrůstný. Klen opravdu nenechávejte.