vyplatí se nechat zavést na pozemek novou zeminu?

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?)
15.3.2009 15:17

nejsem velký zahradník, ale měl jsem stejný problém

první majitele když kopali studnu, tak jílem a opukou zavezli kde jaký výmol a díru a nakonec tam naseli takovou tu trávu co vypadá jak žíně!

tolik fůr hnoje, kompostu a písku, věčné zapracování do půdy rotavátorem a orbou se mě podařilo jí z ůrodnit po cca 6 letech..

jestli máte možnost tam navést zeminu udělejte to!! Ušetří Vám to spoustu starostí, námahu a zklamání nad žalostnou ůrodou

z jílovým podložím nic nedělejte, bude sloužit jako podorniční a nepustí rychle vodu pryč

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 31.118 (?), 15.3.2009 14:15, zobrazeno: 4779x

Dobry den zahradníci a kutilové,

potrebuji poradit. mám malý pozemek u svého domečku. v jedné části pozemku byla puda prekryta nejakymi betonovvymi cihlami, ktere jsem odkopal.
pod tim jsem spatril ne prilis kvalitni pudua (vicemene jilovita).

Planuji cast teto pudy take odkopat a nechat zavest zeminou (nova vrstva zeminy by byla cca 30 cm).
vyplati se to? nebo je to marne?  Mam jeste pred zavozem zeminy tu jilovitou pudu nejaku upravit?

planuji na tomto pozemku mit zahonky se zeleninou.

dekuji moc za rady

MIchal

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 15.3.2009 15:17

nejsem velký zahradník, ale měl jsem stejný problém

první majitele když kopali studnu, tak jílem a opukou zavezli kde jaký výmol a díru a nakonec tam naseli takovou tu trávu co vypadá jak žíně!

tolik fůr hnoje, kompostu a písku, věčné zapracování do půdy rotavátorem a orbou se mě podařilo jí z ůrodnit po cca 6 letech..

jestli máte možnost tam navést zeminu udělejte to!! Ušetří Vám to spoustu starostí, námahu a zklamání nad žalostnou ůrodou

z jílovým podložím nic nedělejte, bude sloužit jako podorniční a nepustí rychle vodu pryč

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 15.3.2009 16:35

Naprostý souhlas, pokud máte možnost získat kvalitní ornici, tak do toho.S podkladem nic není třeba dělat.
Martin

host - 31.118 (?), 15.3.2009 20:12

diky za odpovedi

Michal

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025