Dobrý den, tento postup jsem použil při sázení živého plotu na původní neobdělávané louce. Trávu v pruhu na šířku kartonu jsem trochu pošlapal, položil kartony (silné, pětivrstvé, 1,5 x 2m), na spojích přesah cca 30 cm. Na to silnou vrstvu staré slámy (30 cm). Když sláma po dešti trochu slehla, tak jsem vysazoval sazenice keřů tak, že jsem udělal co nejmenší otvor v kartonu a sazenici zasadil. To jsem dělal na jaře. První rok dobrý. Druhý rok už vesele rostla bršlice, bodlák a hlavně nezničitelný pýr. Ale rozhodně ne v takovém množství jako bez mulče! Snažil jsem se mulč doplňovat (posekaná tráva, drcené větve), ale moc to nepomohlo. Karton vpodstatě "zmizel" již v průběhu prvního roku.
Vloni jsem použil kartony trochu jinak. Tam, kde jsem plánoval na podzim zrýt louku na nový záhon, tak jsem položil při prvním sečení trávy vrstvu kartonů, na ně tu posekanou trávu a všechno nechal do podzimu "uzrát". Tráva na kartonech uschla, kartony téměř "zmizely" a na podzim po odstranění vrstvy sena a zbytků kartonů byla půda prakticky bez vegetace a krásně nakypřená a pěkně se rýpala.
s pozdravem
Sam