Moruše - pěstování

host - 220.34 (?)
18.6.2013 13:56

Dobrý den, chytsám se koupit moruši Albu převislou, tedy bílou.Naroubovaná je cca 2,20nad zemí.Chtěla bych si ale ujasnit několik věcí a to: je tento druh převislé bílé moruše samosprašný, bude mít plody, kdy se stříhá, aby měla pěknou hustou korunu, kdy raší??V zahradnictví mám jednu zamluvenou a ta má pouze pár drobných lístků!!Prý se kope prostokořenná a nyní má ještě zastřihnuté kořeny... kdy bude mít příští rok na jaře listy?(chtěla bych ji kromě ovoce i na lehké zastínění sousedovic "usedlosti").

Děkuji za odpověď.

Darina

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.34 (?), 18.6.2013 13:56

Dobrý den, chytsám se koupit moruši Albu převislou, tedy bílou.Naroubovaná je cca 2,20nad zemí.Chtěla bych si ale ujasnit několik věcí a to: je tento druh převislé bílé moruše samosprašný, bude mít plody, kdy se stříhá, aby měla pěknou hustou korunu, kdy raší??V zahradnictví mám jednu zamluvenou a ta má pouze pár drobných lístků!!Prý se kope prostokořenná a nyní má ještě zastřihnuté kořeny... kdy bude mít příští rok na jaře listy?(chtěla bych ji kromě ovoce i na lehké zastínění sousedovic "usedlosti").

Děkuji za odpověď.

Darina

host - 110.203 (?), 8.7.2013 9:28

Dobrý den, v květnu jsme zasadili čenou moruši jen z pupeny, úplně bez listí. Zatím žádný list nemá. Také by mě zajímalo, kdy stromek vyraší? Děkuji. Pavlína

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 8.7.2013 13:08

Ak doteraz nevyrasila, tak nieco nie je v poriadku. Skuste na konariku urobit maly zarez pod kôru, aby ste videli ci uz vyschla alebo este zije.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz