Které rostliny mají rády jílovitou půdu?

jarekm - (35) - 72.168 (?)
16.3.2012 23:00

zdravím, máme také jílovitou půdu a pěstuji v ní všechny květiny. Ale nejdříve když vykopu jamku, tak tu vykopanou jílovitou půdu smíchám se zahradním substrátem a do toho květinku usadím. Výborné je to že jílovitá půda dost dlouho drží vodu, takže nemusíte tak často zalévat.Co se týká trávníku tak mám s tím problém neb u nás dost fouká vítr a půda má tendenci na povrchu vysychat, takže mě se osvědčilo travní semenno do sucha, ale zase strašně bojuji s mechem i když trávník je na celodenním úpalu. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 1.132 (?), 6.3.2012 11:46, zobrazeno: 8090x

Dobrý den,

na zahradě mám jílovitou půdu a nechtěla bych s ní nic dělat. Jakým rostlinám (dřeviny, jehličnany..) se bude v takovéto půdě dařit?

Děkuji za rady.

host - 62.72 (?), 10.3.2012 18:08

Máme na zahradě velmi jílovitou půdu a výtečně se na ní daří těmto stromům vysazeným předchozími majiteli: jabloně, třešně, smrky, lísky, břízy, dokonce i borovice.  Založili jsme nový trávník hřištní směsí, není problém. Na části pozemku jsme nechali přírodní původní rostlinná společenstva - luční rostliny. Krásně kvete. Nedařilo se moc rybízům, angreštům a hrušním.

Dále se daří kozákům, křemenáčům, pečárkám, ohnivcům, čirůvkám zemním a dalším houbám. Zmapováno cca 50 druhů na 7000 m.

jarekm - (35) - 72.168 (?), 16.3.2012 23:00

zdravím, máme také jílovitou půdu a pěstuji v ní všechny květiny. Ale nejdříve když vykopu jamku, tak tu vykopanou jílovitou půdu smíchám se zahradním substrátem a do toho květinku usadím. Výborné je to že jílovitá půda dost dlouho drží vodu, takže nemusíte tak často zalévat.Co se týká trávníku tak mám s tím problém neb u nás dost fouká vítr a půda má tendenci na povrchu vysychat, takže mě se osvědčilo travní semenno do sucha, ale zase strašně bojuji s mechem i když trávník je na celodenním úpalu. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz