Zavlažovací sprcha s větším průtokem

host - 68.111 (?) 
16.1.2025 13:59, zobrazeno: 369x

Nemáte někdo tip na zavlažovací sprchu, která by dovolila větší průtok než třeba Gardena Classic (číslo 18311-20)? Ze samotné 20metrové 3/4" hadice s rychlospojkou na konci mi teče třeba 10 l za cca 10 sekund, ale po připojení sprchy/postřikovače je to třeba 50 sekund (nebrzdí to rychlospojka, ale ten postřikovač).

Desetilitrovou konev s kropičkou vyprázdním za cca 10 sekund. Rád bych zavlažoval čerpadlem+hadicí+sprchou tak, aby se to průtokem přiblížilo té obyčejné kropičce na konvi.

Předem díky moc za tipy.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Kudibal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (137) - 91.253 (?), 16.1.2025 14:57

Pokud požadujete, aby sprcha dostříkla při stejném průtoku dál než samotná hadice, tak to možné z principu není. Pokud chcete vyšší dosah/dostřik (než má holá hadice) a zároveň stejný objem, musíte zvýšit tlak vody. Kropítko vnese přídavný odpor, který musíte kompenzovat.

Když palcem začnu škrtit konec hadice, dostřik se velmi zvýší. Ale objem za jednotku času se velmi sníží.

Když začnete (vrtačkou) postupně zvětšovat otvory na kropítku, průtok se bude zvětšovat ale dostřik zmenšovat.  Možná dosáhnete kompromisu, který vám vyhoví.

Nebo musíte pořídit silnější čerpadlo s vyšším výtlakem. V tomto případě o hodně silnějším.

host - 247.232 (?), 16.1.2025 16:47

V zahradnictví používáme SB-profi postřikovací sprcha GARDENA.. Je to nejlepší postřikovač jaký znám. Výkonný, lepší jsem za třicet let nenašel. Ostatní mi vždy připadali spíše na hraní. Dá se jednoduchým zatočením hlavice stříkat i na dálku, ovšem samozřejmě výkon je slabší. Třeba levné jsou na Kamody. 

host - 68.111 (?), 17.1.2025 9:11

Díky za tip. Máte na mysli toto? (Gardena 2847-20)

Gardena
Gardena

host - 114.51 (?), 17.1.2025 12:17

Ano. Průtok v podstatě nijak nezpomaluje. Když to rozděláte, není tam žádná překážka. Voda se dá jednoduchým otočením hlavice zpomalit, nebo zastavit. Dalším otočením se přepne na daleké stříkání, tam už je průtok o dost menší, dalším otočením jej přepnete na jemné rozprašování.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1737) - 165.146 (?), 17.1.2025 12:48

Pokud máte výstupní hadici 3/4'' z čerpadla bude mít zřejmě vyšší výkon.Mám ponorné tlakové čerpadlo AL-KO TDS 1000 se stejným výstupem a délkou hadice.Zakoupil jsem tehdy tu nejlepší pistoli Gardena s kropítkem abych to využil nejen k rychlému přečerpávání vody ze studny do sudu ale také k zalévání. Vzhledem k přepravovanému tlaku kapaliny z kropítka tekla všemi spoji voda.Tedy nepužitelné.Všiml jsem si v práci jak zalévají keře a stromy zahradníci v terénu.Měli na konci hadice rozklepanou trubku a krásně zalévala. Jenže před 23 lety žádný výrobce nevyráběl kovovou trysku s úpravou na zalévání.Kamoš mě takovou vyrobil.Dostřik 10 m vějířem vody.Když budete trpělivý, až pojedu na zahradu pro jablka vyfotím.Používám předevší pro závlahu ovocných stromů, keřů, brambor, jahod a jiné.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 114.51 (?), 17.1.2025 13:35

Tak jestli všemi spoji tekla voda, máte to špatně. To téct nesmí. Co jsem psal výše, mnohokrát se stalo, že se otočila hlavice postřikovače, voda se zastavila, ale kohout se nezavřel. Přišlo se na to třeba až na druhý den, nebo i později.l. Akorát se někdy trochu roztáhla hadice, takže hadice již nebyla 3/4. Většinou to nevadilo, aspoň to líp teklo. Ovšem kdyby praskla, byla by někde v zahradnictví potopa.

host - 247.61 (?), 17.1.2025 16:18

Dostřik 10m je hodně. Spousta kyte takovou rychlost vody nezvládne a poláme se. Chce to rychlost jen o něco větší jak z konve. Dostřik třeba 3m stačí. Rozklepaná trubka se nedá při zalévání zastavit. Musíte běhat ke kohoutu, což je dost nepraktické. 

host - 248.220 (?), 17.1.2025 18:07

wink on se dá dát ventil na hadici ke koncovce, nemusí se nikam běhat...  Lída

ventil
ventil

host - 114.51 (?), 17.1.2025 18:34

Takové řešení bych vyhodil do půl hodiny. Vlastně nevyhodil. Takovou hloupost bych ani nezkusil namontovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy0:27
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika