Tiché čerpadlo

host - 187.141 (?)
5.7.2008 16:29
Se vším bych byl ochoten souhlasit, jen to že by byl Malyš tiché čerpadlo, tak s tím nesouhlasím. Máme ho dlouho, funguje bez problémů, ale tichý tedy rozhodně není.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zounar - (1) - 220.253 (?), 30.6.2008 14:17, zobrazeno: 10823x

Dobrý den,
jsem laik a nikdy jsem žádné čerpadlo nekupoval. U domku mám IBC kontejner na 1000l deštové vody, z tohoto kontejneru bych rád odčerpával vodu do hadice o délce cca 25m na které budou umístěny 2 rozprašovače k zavlažování trávníku.
Můžete mi prosím doporučit nějaké čerpadlo, které bych měl zakoupit, aby řádně splnovalo účel použití? Důležitým požadavkem na čerpadlo je jeho tichý chod. Ideální též, aby je cena byla cca 2.000,-Kč. Za poskytnutou informaci předem mockráte děkuji.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 30.6.2008 15:21

ZAdání je dost ošemetné, hlavně cenou... Pokud nenarazíte na second hand, nebo výprodej v hypermarketu, bude to velmi těžké.

Sám mám domácí pětistupňovu vodárnu, která je skvělá (Ale o řád dražší), nicméně nakupoval jsem ji v době, kdy se mi umřelo původní čerpadlo. A na objednaný "luxusní typ" byla čekací lhůta, vyplývající z dovozu. I jsem "nouzově" na několik týdnů za necelé 2500 korun koupil výprodej vystavovaného zboží v baumaxu, automatickou vodárnu al-ko bez nádrže s elektronickým řízením.

Později jsem toto čerpadlo nechal pouze jako závlahové - a světe div se, funguje stále, již několik let naprosto skvěle. Dnes by mu odpovídal některý z typů AL-KO HWA 1300 F. Pokud by Vám nevadilo, že je čerpadlo bez regullace a jede stále na plno, za velmi výhodnou cenu je AL - KO JET 801 INOX. (cena 2600 -2800,-Kč) Obě byste ale musel doplnit o plovákový spínač jako ochranu před během na prázdno, ten je ale levný a montáž je triviální.

Proti klasickým čerpadlům "do sudu" mají zmíněné výrobky vyšší výkon. čerpadla do sudu jsou totiž nízkotlaká s malým přepravním průtokem tekutiny. (Z vašeho dotazu nejsou patrné parametry postřikovačů)

Jistě naleznete mnoho jiných dalších čerpadel, ze třídy "Noname" za co nejnižší cenu mám já osobně dobrou zkušenost s beznádržovým alkem. Jistě ale získáte i doporučení na jiné výrobky.

host - 121.238 (?), 30.6.2008 15:57

tazko sa radi, nie celkom chapem, ake cerpadlo treba. Ak ma cerpadlo cerpat vodu z nadrze do hadic, nejake slabe ponorne cerpadlo by bola ticha, ale drahsia varianta. Ak by bolo cerpadlo len na precerpavanie zo suda s dazdovou vodou do nadrze, su aj tichsie varianty. Cerpadla remont na nete Vam radi poradia.

kenybz - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (64) - 44.15 (?), 1.7.2008 7:26
opravdu tíché bude jen ponorné čerpadlo... ale cena bude trošku vyšší... od 5000,- mrkněte třeba na stránky pumpa CZ a nebo dejte vyhledat. Co mě fakt zaráží je malé množství vody co bude k dispozici. Navíc srážek není mnoho a na zavlažování trávníku je 1000L málo.to čerpadlo vám to spřehledem za 0,5 hodiny vysaje a co pak?Budete čekat 2-3 týdny než zaprší? Z.M.

host - 121.238 (?), 1.7.2008 9:36

Najtichsie cerpadla su do fontan a jazierok. Niektore malo vykone su aj za dobry peniaz. Juro

host - 125.8 (?), 5.7.2008 15:13

Takové čerpadlo existuje, mám ho na zahrádce v 1000 l nádrži a je v ní celou sezonu, na zimu ho vyndávám.Membránové čerpadlo Malyš stálo kolem 1400Kč. a mám ho asi 5 let.Podrobnější informace mám v prospektu na zahrádce, pro zájemce můžu dodat

host - 187.141 (?), 5.7.2008 16:29
Se vším bych byl ochoten souhlasit, jen to že by byl Malyš tiché čerpadlo, tak s tím nesouhlasím. Máme ho dlouho, funguje bez problémů, ale tichý tedy rozhodně není.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz