čerpadlo do sudu
|
|
 |
 |
host - 241.251 (?) 1.7.2008 8:52
Pokud to čerpadlo má čerpat vodu jen do konví, tak mi přijde jako zbytečné, sudy bych umístil nad horní úrověň konve a udělal jim kohout (a samozřejmě je propojil dohromady). Pak by se nemuselo nic čerpat, stačilo by otevřít kohout. Jak sudy propojit je tady někde dost obsáhlé téma (souvisí s čištěním vody), jmenuje se to tuším "průchodky do sudu". Docela by mě zajímalo jak tedy zaléváte, aby se voda nedostala na listy, pokud to ale umíte tak dobře, domnívám se, že při kropení hadicí by se toho asi dalo dosáhnout také. Jinak bych se zkuste podívat na, myslím že se to jmenuje "kapénková závlaha", kdy se voda dostane vlastně jen do půdy a na nadzemní část kytek nejde vůbec - to by mohlo být něco pro Vás, pokud nechcete vodu an listech.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 30.6.2008 15:22, zobrazeno: 14873x
chtěla bych si pořídit čerpadlo do sudu Al-ko asi za 1300,-Kč. Chtěla bych tím zalévat vodu, kterou ze studny napouštím do sudů aby se prohřála a pak konvou zalévám. Už mám ale vytahané ruce, tak jsem si říkala že by to nemuselo být špatné, pouštět vodu do konví a nebo přímo hadicí zalévat. Máte s tímto čerpadlem někdo zkušenosti? Prosím poraďte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.188 (?), 1.7.2008 6:52
Na postřikování "do dálky" je třeba tlak řekněme kolem 2 barů, skutečně je poznat, když z tlakové nádoby vytéká voda zpočátku pod tlakem 3 a na konci 2 bary.
Já bych tuto věc řešil čerpadlem, které se prodává pod názvy "zahradní čerpadlo" - je to 2stupňové oběhové čerpadlo na čistou vodu s výstupním tlakem 3 - 4 bary. Umístil bych jej na víko sudu a zamaskoval nějakou vkusnou stříškou . Zde je však třeba před čerpadlo ještě osadit zpětnou klapku a předfiltr.
Cenové rozpětí je u levných modelů obvykle kolem 1300 - 1800, k tomu cca 100 Kč klapka a 500 Kč předfiltr.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 1.7.2008 7:01
Neuvažuji o tom, že bych použila postřikovač, páč na listech vodu nechci, takže na napouštění do konví to snad bude postačující.Díky všem za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.251 (?), 1.7.2008 8:52
Pokud to čerpadlo má čerpat vodu jen do konví, tak mi přijde jako zbytečné, sudy bych umístil nad horní úrověň konve a udělal jim kohout (a samozřejmě je propojil dohromady). Pak by se nemuselo nic čerpat, stačilo by otevřít kohout. Jak sudy propojit je tady někde dost obsáhlé téma (souvisí s čištěním vody), jmenuje se to tuším "průchodky do sudu". Docela by mě zajímalo jak tedy zaléváte, aby se voda nedostala na listy, pokud to ale umíte tak dobře, domnívám se, že při kropení hadicí by se toho asi dalo dosáhnout také. Jinak bych se zkuste podívat na, myslím že se to jmenuje "kapénková závlaha", kdy se voda dostane vlastně jen do půdy a na nadzemní část kytek nejde vůbec - to by mohlo být něco pro Vás, pokud nechcete vodu an listech.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 1.7.2008 11:13
Pokud si někdo umí vyrobit průchodky do sudu, vodu propojit, vyvýšit sudy tak mu tiše závidím. Já to neumím, protože jsem jenom ženská a nevím o nikom z blízkého okolí kdo by mě takovou blbost přišel udělat. Firmy se maličkostmi nezabývají a chlapi v okolí jsou lenivý až hrůza. Takže mě připadá řešení s čerpadlem adekvátní mým možnostem a schopnostem.
A na listy se mě jistě nějaká voda odstane, ale vždy se snažím lít ke kořenům (rajský, papiky,okurky). Ono to jde, jenom člověk musí trochu víc ohnout hřbet.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.28 (?), 15.5.2009 20:59
Stačí na konci hadice pouze dva bary? Pokud na ni připojím hadici se zahradní pistolí...? Děkuji
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|