Čerpadlo do kopané studny 9m

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 53.1 (?)
12.3.2012 18:00

U sacích čerpadel je častým problémem, když pominu hlučnost, jejich zavzdušňování (odvzdušňování). V poslední době je dost problém i s kvalitou sacích košů.To celé bývá umocněno použitím pouze coulového průměru sacího potrubí. SVA jsou ještě relativně použitelná čerpadla (za podmínky drobné časté údržby). U "domácích vodáren" z hobbymarketů je to ale horší.

Navíc sací čerpadla je dobré používat v případech, kdy rozdíl výšky mezi čerpadlem a hladinou vody není větší než 6 metrů. Já vím, že jsou případy, kdy to funguje na větší rozdíl, ale to jsou šťastné vyjímky. Údaje na čerpadlech se týkají laboratorních podmínek, nikoli reality. Dávat proto sací čerpadlo do 9 metrů hluboké studny je blbost.

Ponorné vodárny už vyrábí několik výrobců (je o ně nebývalý zájem). Když zadáte "ponorná vodárna" do vyhledávače, jistě Vám nějaká vypadne. Např. fy. DAB, pod kterou toto dodává fy. Grundfos.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 43.253 (?), 8.3.2012 13:12

U čerpadla je mi jedno, jak čerpá.  Hlavně, když vyčerpá. Máme také novodobý malyš a po x letech funguje, i přesto, že je postaven na méně používané technice.

Dostalo se mi doporučení v obchodě, abych sáhnul do cenové kategorie 8 a více tis.Kč pro hlavní čerpadlo. Je to sice hodně peněz, ale podle doporučení, ta čerpadla vydrží léta a to je mým cílem.

Ponornou vodárnu neznám. Nějaký odkaz nebo název by byl?

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 53.1 (?), 12.3.2012 18:00

U sacích čerpadel je častým problémem, když pominu hlučnost, jejich zavzdušňování (odvzdušňování). V poslední době je dost problém i s kvalitou sacích košů.To celé bývá umocněno použitím pouze coulového průměru sacího potrubí. SVA jsou ještě relativně použitelná čerpadla (za podmínky drobné časté údržby). U "domácích vodáren" z hobbymarketů je to ale horší.

Navíc sací čerpadla je dobré používat v případech, kdy rozdíl výšky mezi čerpadlem a hladinou vody není větší než 6 metrů. Já vím, že jsou případy, kdy to funguje na větší rozdíl, ale to jsou šťastné vyjímky. Údaje na čerpadlech se týkají laboratorních podmínek, nikoli reality. Dávat proto sací čerpadlo do 9 metrů hluboké studny je blbost.

Ponorné vodárny už vyrábí několik výrobců (je o ně nebývalý zájem). Když zadáte "ponorná vodárna" do vyhledávače, jistě Vám nějaká vypadne. Např. fy. DAB, pod kterou toto dodává fy. Grundfos.

host - 43.253 (?), 16.3.2012 10:57

Děkuji za podnětnou diskuzi. Mám hrubou představu o tom, jak dál pokračovat, aby voda tekla, jak má.

Zůstanu u tradičního výtlačného čerpadla a pořídím vyšší stupeň kvality. Tentokráte se budu řídit doporučením vícero, na sobě nezávislých,  prodejců a cenou, protože detailům nerozumím. Jsem pouhý uživatel.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz