Čerpadlo do kopané studny 9m
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 43.253 (?), 6.3.2012 15:13, zobrazeno: 15725x
Ahoj.
potřeboval bych poradit, jaké čerpadlo pořídit do 9m studny. Doposud jsem tam měl ORCA 35 (nebo podobně) a už ne. Třikrát za 4 roky bylo v servisu, děkuji nemusím.
Hledám alternativu na spotřebu max. cca 100L denně.
Díky, Honza
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.195 (?), 6.3.2012 15:40
Doporučil bych čerpadlo DAE Voda V102, které asi 5 let bez problémů provozujeme ve velmi agresivní (kyselé lesní) vodě, ale mám dojem, že ten výrobce zbankrotoval. Chalupář
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.22 (?), 6.3.2012 20:07
Na netu jsem ho našel. Možnmá se ještě sežene.
Je ta lesní voda čistá z hlediska mechanických nečistot?
Jak máte čerpadlo zapojené?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.181 (?), 7.3.2012 7:49
Voda je čistá, nějaké drobné mechanické příměsi by to čerpadlo ale možná taky zvládlo. Ve studni visí asi 1,5 m nade dnem, 5 m pod hladinou vody. Studnu hlubokou celkem asi 8,5 m každé jaro a před začátkem léta vyčerpávám kalovým čerpadlem do sucha, abychom nepili vodu, která tam přes zimu stagnovala. Tím se taky odstraní písek splavený mezi kameny, kterými je studna vyzděná. Čerpadlo visí na nylonové šňůře, ve studni je z něj výstup ohebnou 3/4" hadicí, aby se dalo v případě potřeby snadno vytáhnout. Ta je pak připojená na vodorovnou 1" trubku do domu. Elektrická šňůra je původní, se kterou se čerpadlo dodává, na stěně studny nad hladinou připojená do vodotěsné skříňky se spínaným 1fázovým přívodem z domu. Zpětná klapka, tlaková nádoba a tlakový spínač jsou v domě pod podlahou jako jedna sestava. Všechno je ve spádu směrem do studny a klapka je přemostěná odbočkou s kohoutem, aby se dal vodovod na zimu vypustit a nezamrzl. Chalupář
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.22 (?), 6.3.2012 20:10
Typ čerpadla SIGI mi velmi připomíná to naše nefunkční. Podle toho, co jsem viděl na obrázcích a také podle cenové úrovně.
Intuitivně mám obavy, aby to nebyl krok z bláta do louže.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.126 (?), 8.3.2012 9:33
SVA čerpadla jsou velice spolehlivá, až na tu hlučnost.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|