cerpadlo
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) 31.7.2007 21:47
Samozřejmě záleží na tom, jak velký pozemek (pole, vinohrad, záhonek, golfové hřiště) zaléváte a z jakého zdroje (řeka, studna, barel, potůček) vodu čerpáte. Vibračním čerpadlem typu Malyš napustím 200 litrový sud z potoka 40m vzdáleného - rychlostí 20 - 30l/min - za 8 - 10 minut. Stejně rychle jej (po zahřátí vody přes den) vyčerpám. To mi na zalévání záhonků , jako alternativa konve, bohatě stačí. A to nejsem unuděný důchodce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.1 (?), 31.7.2007 23:19
Pokud zaléváte z jednoho sudu, tak bych se čerpadlem ani nechlubil. To je rychlejší nakýblovat než načerpat a ušetříte za fitko.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.9 (?), 3.8.2007 21:15
Souhlasím s Vysloužilem - to je panečku zahradník.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
luiss - Bronzový Zahrádkář (73) - 212.130 (?), 5.9.2007 7:51
Dobrý den, má zkušenost s čerpadly na zálivku je taková. Mé první čerpadlo zn.rondela cena před 7 lety cca 2500 kč, byla vynikající. Potom jsem ho pujčil sousedovi a ten, jak už to tak bývá když něco pujčíte, ho pokazil. Koupil mi za něj čerpadlo malyš. Ze začátku jsem nebyl nijak moc nadšený, ale dneska ho mám už 7 let, a kromě jediné opravy, kterou jsem si udělal sám, tj. výměna gumové membrány(44 kč)jede a saje. Studnu mám hlubokou cca 15 m a hadic mám cca 40 m. Zalévám s ním tůje, zahrádku, valím vodu do sudů. Pokud by někdo chtěl, dám mu kontakt na jednu firmu z Olomouce, která náhr. díly posílá poštou. Tady u nás mi to nikdo prodat nechtěl, jedině to tam dát a opravit. A uznejte, že za díl bych dal 44+ 400 za práci a tak jsem si to opravil doma a v klidu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.178 (?), 21.5.2012 12:40
dobrý den, můžete mi prosím dát ten kontakt a poradit jak jste to rozebral? mně to čerpadlo už jen řve, ale nic nevytlačí. když jsem povolil ty 4 šrouby tak jsem to rozebral na dva díly, ale víc jsem se do toho nedostal... jak to mám rozebrat...???
děkuji moooooooc
Tom
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.234 (?), 27.9.2007 7:54
18 sudů na zahradě pana Vysloužila je opravdu profi řešení, zvláště pro velké zahrady- viz jeho příspěvek. Tudy opravdu cesta nevede :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.3 (?), 11.6.2019 9:33
Také nemám nedůvěru k výrobkům z těchto zemí, ale Malyš z Ukrajiny mně vydržel 21 let, od té doby mám již třetí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.234 (?), 27.9.2007 7:50
Mám stejný problém. Veškerá čerpadla je nutno oldsunou stranou, po sání z 9 m vám už skoro nic z nich nevyteče. A to chci ještě automatickou závlahu. Tady už nezbývá než instalovat čerpadlo s injektorem, nebo ponorku s tlakovou nádobou. Mě se to bohužel asi kvůli vydatnosti studny nevyplatí. Mám to prostudovaný a vše odzkoušený, jen tu vodu jsem nevychytal :(
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|