Zavaření pálivých papriček



hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?)
26.7.2011 12:56

hlavně je sušíme, ale udělejte si i pastu je vynikající

Pasta z chilli papriček: 2, 5 kg chilli papriček, 2 dcl oleje,1 dcl octa, 3 lžíce cukru, balíček DEKO, 1/2 petózy(=konzervant).

Všechny papričky pomeleme, přidáme všechny přísady kromě konzervantu a hodinu pozvolna vaříme.Těsně před dovařením přidáme konzervant a řádně zamícháme. Horkou směs naplníme do skleniček a důkladně uzavřeme. Nezavařovat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 156.90 (?), 26.7.2011 11:55, zobrazeno: 38283x

Dobrý den, nemáte recept na zavaření pálivých papriček? Nějaký osvědčený... děkuji moc! Eva

   
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 26.7.2011 12:56

hlavně je sušíme, ale udělejte si i pastu je vynikající

Pasta z chilli papriček: 2, 5 kg chilli papriček, 2 dcl oleje,1 dcl octa, 3 lžíce cukru, balíček DEKO, 1/2 petózy(=konzervant).

Všechny papričky pomeleme, přidáme všechny přísady kromě konzervantu a hodinu pozvolna vaříme.Těsně před dovařením přidáme konzervant a řádně zamícháme. Horkou směs naplníme do skleniček a důkladně uzavřeme. Nezavařovat.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.1 (?), 26.7.2011 13:18

 Petóza byl staší název želírovacího přípravku, konzervant se jmenoval Petol. Dnes už se prodávají pod jinými názvy. Nicméně bych konzervant nepřidával, neboť v Deku je konzervant již přítomen. Ani ten však nezabrání postupnému žluknutí oleje při delším skladování

      
host - 96.87 (?), 20.9.2011 14:58

Dobrý den, mám papriky umlít i s se semínky? Děkuji za odpověď. Jarka

   
host - 46.132 (?), 20.9.2011 14:03

Pomlít (bacha pálí vše) v malém množství by stačilo i v hmoždíři, přidat 1/3 váhy soli, promíchat. Mám to v lednici už druhý rok, na skleničce nakreslenou lebku se skříženými hnáty

      
host - 96.136 (?), 7.9.2013 18:47

Po troch rokoch mam v chladnicke tretinu mensej flasky od plnotucnej horcice a akosi ju nevieme dorazit :-D  

Papricky (zmes madarskych, kubanskych a thajskych chilli, pestovanych na okne v kvetinacoch) som dokladne (asi tri mesiace na vychodnom okne na snurach cez zimu) vysusil. Ocistil, odstranil stopky. Nahadzal do tycoveho mixera, dolial asi deci olivoveho oleja pridal tri kavove lyzicky soli a vymackal jeden cely citron a dokladne rozmixoval. Pozor na prehriatie pri mixovani!!! cela zmes sa nesmie porehriat viac kao na teplotu ludskeho tela, inac zacne vyrazne horknut (moj prvy pokus) takze mixovat prerusovane a nechat zmes sem tam vychladnut. Tato flaska bola napriklad tri tyzdne v rybarskom tabore na ruzine a k pekelne palivemj miske gulasu stacilo do zmesi namocit vidlicku, nenabrat ani troska zmesi a tou vidlickou ten gulas zamiesat :-D

         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 11.9.2013 12:06

K původnímu dotazu... zavařujeme papričky do nálevu na okurky.

            
host - 153.50 (?), 13.7.2019 11:46

Zavařuji do Znojemského nálevu na okurky odrůdu Pálivec. Když přijde chuť sním na posezení sklenici 0,7l.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika