Mrkev zavařování

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?)
15.9.2016 8:19

Kořenovou zeleninu suším v sušičce. Nejvíc se mi osvědčilo nastrouhat ji na robotu na plátky. Sušení je např. oproti rajčatům a zejména švestkám výrazně kratší, dá se sušit v poměrně silné vrstvě a jen 1x během sušení prohrábnout. Tam, kde vadí příliš velké kousky (např. v některých omáčkách) lze použít třeba tříštivý mlýnek.
   Jistě, cestovat na zahradu do krechtu,  vyházet kousky zeleniny, které shnily, odlít užitkovou vodu, předmýt ji v kyblíčku, vrátit se do kuchyně (radši s přezouváním), umýt načisto,  nakrájet, je taky řešení.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 175.31 (?), 26.4.2010 23:21

Úspěch bude když to bude kyselý, kyselý a kyselý. Cukr u mrkve neskutečně vadí.

host - 147.9 (?), 10.9.2010 20:18

Ano, to je pravda. Také jsem zavařoval mrkev s mizerným výsledkem. Ale prý pomůže jí druhý den sterilovat po vychladnutí ještě jednou. Totéž hrášek apod. Jde to ovšem jen s víčky Omnia která se spolehlivě uvolní a pak zase přilehnou. Já teď zavařuji do Twist off a tam bych měl obavy z exploze těsně uzavřené sklenice.

host - 211.214 (?), 30.9.2010 20:19

Dobrý večer, paní Květo,

prosím, můžete mi napsat, jak dopadlo Vaše zavařování mrkve.

Řeším podobný případ, mám hodně mrkve a malý mrazák, letos se jí zadařilo a tak je mi líto ji vyhodit... Děkuji za odpocěď... Iva

host - 232.120 (?), 30.3.2014 7:21

Zkuste se zamyslet, zda nemáte ve svém příbuzenstvu, nebo okruhu přátel, kteří by Vám nechali Vaši mrkev spinkat u nich v dobrém(lepším)sklepě, než disponujete Vy.Můžu Vás ujistit, že i v bytovkovém sklepě to pár týdnu dobře přečká, musíte to však chodit zakropit jednou za týden-10dní, jelikož při vyšší teplotě je i vyšší odpar vody a to by se pak mrkev(ale i pastyňák, petržel i celer zcvrkávaly)Od loňské sezóny to takhle praktikujeme a ono,,pohotovostní"množství zeleniny z písku je v pohodě.J+Olí

host - 147.46 (?), 15.7.2014 12:34

pisek jsem zkousela, ale mrkve vzdycky shnily...

host - 181.145 (?), 12.9.2016 22:03

ja jsem zavarovala mrkev celer petrzel na svickovou, a nalev sladkokysely aby se to taky hodilo na bramborovy salat a povedlo se, jen to bylo BRZY zkonzumovane, ted jsem dostala dost mrkve a zase me to ceka, nepovarim -nakrajim na kosticky zaleju nalevem na okurky a striluju na 90 stupnu celsia a budu to sterilovat 30-40 minut a je to jasne.                                   

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 12.9.2016 23:02

Zavařovat kořenovou zeleninu jsem přestal. Místo toho ji suším. Jde to překvapivě snadno. Nejdřív jsem sušenou používal jen na vaření, ale zjistil jsem, že po namočení je od čerstvé natolik k nerozeznání, že lze použít na bramborový i mrkvový salát. Suším zvlášť mrkev, petržel, celer a pastiňák. Pro různé účely lze tyto zeleniny libovolně kombinovat.
    Sterilovaná zelenina v sladkokyselém nálevu se (na rozdíl od slaného) nekazí, ale nelze ji univerzálně využít. Pokud tedy ob den nevaříte svíčkovou a bramborový salát.
    Čerstvá zelenina v písku je dobrá, ale než očistím dvě mrkve a jednu petržel, je písku plná kuchyň..

host - 84.190 (?), 13.9.2016 6:22

A jak ji prosím sušíte tu mrkev.Teď jsem sušil v sušičce rajčata a jsem na vážkách, jestli se 20hodin vůbec vyplatí.To samé je s troubou.Zase mít ve sklenici sušenou zeleninu je lákavé.U slunce, kterého je teď nadbytek, tak tam mi vadí mouchy.To jsem zavrhnul už kdysi.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.9.2016 8:19

Kořenovou zeleninu suším v sušičce. Nejvíc se mi osvědčilo nastrouhat ji na robotu na plátky. Sušení je např. oproti rajčatům a zejména švestkám výrazně kratší, dá se sušit v poměrně silné vrstvě a jen 1x během sušení prohrábnout. Tam, kde vadí příliš velké kousky (např. v některých omáčkách) lze použít třeba tříštivý mlýnek.
   Jistě, cestovat na zahradu do krechtu,  vyházet kousky zeleniny, které shnily, odlít užitkovou vodu, předmýt ji v kyblíčku, vrátit se do kuchyně (radši s přezouváním), umýt načisto,  nakrájet, je taky řešení.

host - 124.232 (?), 22.9.2016 9:25

Dobrý den, jak velké sklenice na mrkev používáte? je lepší ji nakrájet na kolečka, nebo ji vložit do vysokých sklenic vcelku vedle sebe? Ty velké se mi nezdají moc praktické, ale menší jsou menší, tak nevím. Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz