Meruňková marmeláda z dýně



                     
host - 192.35 (?) 
8.9.2010 15:34

Děkuji Vám za názory. Na nápad uvařit z dýně marmeládu mě přivedla sousedka, která ji před lety vařila s kamarádkou, ale recept nemůže najít.Letos se nám urodila pěkná dýně a strašidlo s ní vydlabat nechci.Olina

  
                     
host - 146.135 (?), 15.9.2010 23:04

Mám vyzkoušený recept: 1 kg očištěné dýně pomeleme na masovém mlýnku a dusíme (vaříme odkryté) 30 - 45 minut, přidáme želírovací prostředek, 600 - 800 g cukru, lžičku kyseliny citrónové. Do odstavené vmícháme měruňkovou tresť - 1 lahvička na 2 kg dýně. Marmeládu zavaříme při 90°C asi 20 minut. Dobrou chuť.

                     
host - 84.130 (?), 12.10.2012 10:57

... a ta tresť by měla být metanololvá... jíná není tak kvalitní!!!

                     
host - 96.86 (?), 12.10.2012 12:32

Takovýhle voloviny se snad dělaly za socíku, když nic nebylo...

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6613) - 14.199 (?), 12.10.2012 12:39

Ne, ty se dělají vždy, když je někomu líto to vyhodit. Je toho hodně, je to krásný oranžový. Nemá to sice ani chuť, ani vitamíny a aby se to alespoň trochu dalo pozřít, musí se s tím dělat psí kusy. Není divu, že z toho Angičani vyřezávají obludy. K ničemu jinému se to nehodí, ani králíci to nežerou.

                     
host - 128.126 (?), 12.10.2012 18:10

Já dýni kompotuji.Je to jediné, z čeho ještě kompot dělám.

                     
host - 175.28 (?), 12.10.2012 21:28

Za socíku nic nebylo, teď je všeho to máte pravdu.Ale než jíst jogurt obarvený nějakými brouky, raději si ho vylepším svými zavařeninami a protože rok je dlouhý a zásoby nejsou bezedné, občas přijde na řadu i zavařenina ze směsi dýně a jablek. Alespoň vím co jím. To víte že raději sáhnu po jahodové. Jarča

            
host - 33.197 (?), 23.8.2014 10:41

To je stejný, jako když převlíknete jablka za borůvky nebo třešně, ony ty potvory naberou jejih chuť ale s původním ovocem to nemá skoro nic společnýho. Džmuláda musí být jen z toho co do ní dáte :-)

               
host - 252.252 (?), 19.8.2017 16:43

Právě jsem sklidila asi 50kg dýní. Po přečtení některých příspěvků bych je asi měla hodit do konťasu, a jít si koupit nějaký zaručeně chemický blivajz. Jasně, pokud bych měla meruňku, dělala bych meruňkovou marmeládu. Jenže nemám a za 60Kč/kg marmošku dělat nebudu. to je raději sním syrové. Takže děkuji za tento receptík, určitě vyzkouším a vůbec mi nevadí že to bude falešná "meruňková". 

Již léta dělám falešné "brusinky" z rybízu a "borůvkovou" z jablek a zralých bezinek. A proč? Protože mám spoustu rybízu i jablek a bezinek přímo na zahradě. A když už se o ty rostliny starám, proč si nevychutnat plody své práce. A je mi šumák, jestli to někomu nechutná. Já potřebuji zpracovat svou úrodu

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 19.8.2017 21:20

a jít si koupit nějaký zaručeně chemický blivajz.

Takže si z kyseliny citrónové, želírovacího prostředku a meruňkové tresti vyrobíte zaručeně chemický blivajz vlastní. A do konťasu povezete dýní jen 48 kilo. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika