zásilková zahradnictví

host - 189.3 (?)
9.2.2018 21:51

Také jsem moc spokojená s tímto zahradnictvým a objednávám tam delší dobu a vždy bylo vše OKLudmila Raabová

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.237 (?), 27.2.2015 10:57

Já mám dobrou zkušenost se zahradnictvím Eden. Objednávali jsme tam se ženou kytky na balkón už druhým rokem (můškáty a převislé petunie) a spokojenost. Komunikace byla super, rostliny přišly moc hezky zabalené a nepoškozené. Co se kvality týče, tak byly rostliny moc hezky prokořenělé a zdravé. Jinde se nám už párkrát stalo, že nám dorazil květináč s kusel vetvičky a jedním kořínkem. Jedna rostlina nám uhynula, ale po tom, co jsem ji omylem zlomil.     

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 60.14 (?), 17.10.2015 10:17

yes pre slovákov odporúčam záhradníctvo limbach a pre sadenice viniča : slovplant limbach sú špičkový!yes

host - 156.212 (?), 17.10.2015 13:28

Ano i já z vlastní zkušenosti doporučuji zahradnictví Limbach.

I pro české zákazníky. smiley Vše zašlou zásilkovou službou.

host - 104.15 (?), 24.3.2017 19:44

Nakupoval som 3 stromceky v Kohaplante. Som dost sklamany a zrejme budem este viac, ked sa mi nakoniec neujme O'Henry/GF677, co je vysoko pravdepodobne - vid vlakno "podzimni vysadba broskvoni". Kvalita zabalenia je na velmi nizkej urovni - bez bublinkovej folie, ziadne chranenie proti nesetrnej manipulacii, ktorej sa u kuriernej sluzby asi nevyhnete.

Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 64.12 (?), 28.3.2017 23:11

Ja som tiez v kohaplante teraz nakupil a som takisto sklamany, broskyna takisto z Grecka a korenie tiez ostrihane a polamane, balene to bolo ako u vas, ale najviac ma dostalo, ked mi poslali rakytnik za 6,5€, a vysoky bol cca 5cm (dufam ze aspon druh bude ok, lebo ked som sa naho skaredo pozrel tak hned vysacka odpadla), takze neodporucam

rakytnik za 6,5€
rakytnik za 6,5€

host - 56.166 (?), 29.3.2017 12:23

Vysádzala som väčší počet stromov a krov na jeseň 2015. Všetky boli zaslané poštou. Najlepšie sadenice (koreňová sústava, zabalenie, a hlavne ujatie)  prišli z Čaklova, potom Limbach a Klčov. Najhoršie z najnižším percentom ujatia z Kohaplantu. V Kohaplante neodporúčam nakupovať, stromčeky dolámané, s hrubšími koreňmi useknutými na 10-15cm bez koreňového vlásia a čo bolo najhoršie - preschnuté. Píšem túto skúsenosť preto, lebo viem porovnať, keby som kupovala len od nich, tak nemám inú skúsenosť. Takto viem posúdiť aj ujatie stromkov a ďalší rast. Stromky z KOhaplantu boli preschnuté tak, (nebolo to vidno), že tie, čo prežili, prestali zásobovať časti kmeňa a konárov, kt. mali a vyrašili nanovo, zo spodnej časti kmienika.

Kupovala som aj z iných záhradníctiev a množiteľov, šľachtiteľov zo SR, ČR aj PL, to som si však vyberala osobne. V PL je problém peresortíc (netrápi ich to, ich legislatíva pripúšťa 10%).

Ešte pripíšem skúsenosť s viničom: Určite neodporúčam kupovať zo záhradníctva Klívia (žiadna odroda nesedela, na sadeniciach bola baktériová nádorovitosť a premnožený vlnovník viničový). Neodporúčam tiež kupovať u pána Milana Peničku z Babinej, (sadenice zo zálistkov, nezrelé, predražené, vyschýnajú, - vyslovene to bolo zneužitie neznalosti začiatočníka). Najkvalitnejšie sadenice sú zo Slovplantu a od pána Ryszarda Piatka zo Zawady. Dobrú skúsenosť mám tiež z Bredikom - serióznosť, ale od neho som nekupovala sadenice a z Kruhom (nemám ešte overené odrody, ale sadenice prišli kvalitné).

Ruže - odporúčam Floribunda.pl - sedia odrody, kvalitné sadenice. Neodporúčam arborétum Borová hora - žiaľ a Starkl má niekedy odrody, kt. nie sú vhodné do našich podmienok, al. sú nachylné na choroby, rovnako aj vinič. Takže pre neskúsených riziko a pre skúsených je to zbytočné vyhadzovanie peňazí, pretože lacnejšie a rovnako dobré vybrané odrody sa dajú kúpiť inde.

host - 168.23 (?), 22.12.2017 15:01

Mám zkušenost se zahradnictvím na zázvorce - neochotný personál, reklamace neřešena, vše hrozně dlouho trvá - lepší jsou například: prodejstromků.cz nebo netradiční-ovoce.cz

host - 79.236 (?), 22.12.2017 17:06

Tiež by som chcel pridať svoju skúsenosť, zo zasielkového predaja.Vyskúšal som v priebehu viac rokov niekoľko firiem, napríklad CRZ Prievidza, Plantex, Čaklov, Starkl, Kohaplant, Prodej stromkú, Ďuračka Veselé a aj iné.Priorita u mňa je pravosť odrody a samozrejme kvalita výpestkov.Výrazne negatívne skúsenosti nemám, ale súhlasím s kritikou na Kohaplant,  s ich tovarom som nebol veľmi spokojný a tiež ich sortiment je pomerne slabý a skôr pripomína nejaky ukrainsky e-shop.Vyzdvihnúť by som chcel Agrofruct Čierna Voda, v jeseni som mal od nich kúpené 2 broskyne 1 orech /Flamingo, Halehaven a Mars/, také kvalitné stromčeky som ešte nemal. Zdravé korene, pekná korunka, jednoducho to v Agrofructe vedia. Odporúčam, bol to môj prvý nákup u nich, ale zrejme nie posledný.

S pozdravom afer

host - 189.3 (?), 9.2.2018 21:51

Také jsem moc spokojená s tímto zahradnictvým a objednávám tam delší dobu a vždy bylo vše OKLudmila Raabová

host - 83.148 (?), 20.11.2018 14:23

Pěstuji růže. Naprosto spokojená jsem se zahradnictvím :. růže Pelcovi-Sobotka, Aronie paní Stupárkové z Odry Radniční a růže od pana Šípa ze Skaličan. Vždy kvalitní sazenice a výborná komunikace. Tragedie a opakovaná jsou Skaličany.Poprvé jsem bohužel přujala omluvu, letos ještě horší.. Zboží IV.kvality, viz. obr. např. podélně roztržený kořen, nadzemní část 1 větvička bez oček - ale krásně zabaleno a dodáno.Jejich reklama "zboží dodáváme ve 100% tní kvalitě.!!!

Už nikdy Spomyšl!!!

To má být 100% tní kvalita
To má být 100% tní kvalita
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky >