Zničený trávník, ježatka kuří noha?

host - 208.9 (?)
26.5.2022 23:20

Nejsem žádný trávnikář, ale nepřipadá mi, že by tam rostlo něco, co nemá. Jen podle fotky by to asi chtělo nabrousit nůž v sekačce, ta tráva má roztřepené konce. Pokud máte vertikutátor, tak bych trávník projela, aby ta suchá stébla zmizla, nebo aspoň vyhrabat hráběmi.

Na netu u podobné fotky jedni doporučují tu vertikutaci, druzí postřik některým přípravkem na padlí, že je to plíseň.

Ale jsou tu i "trávnikáři", určitě se ozvou a poradí líp.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
nik.cz.a - (1) - 208.9 (?), 26.5.2022 14:59, zobrazeno: 1523x

Zdravím všechny zahrádkáře a trávníkáře. Měli jsme krásný trávník a během měsíce se z něho stalo tohle. V trávníku jsou žluté, suché stvoly, přijde mi, že se to pomalu rozšiřuje po celém trávníku. Hledala jsem co by to mohlo být, je možné že to je ježatka kuří noha? Jsem z toho zoufalá. Sekám pravidelně 2x týdně, hnojíme tak jak se má a nevím co děláme špatně. Něco trávníku schází, nebo naopak? Budu moc vděčná za každou radu. Moc děkuji 

host - 208.9 (?), 26.5.2022 23:20

Nejsem žádný trávnikář, ale nepřipadá mi, že by tam rostlo něco, co nemá. Jen podle fotky by to asi chtělo nabrousit nůž v sekačce, ta tráva má roztřepené konce. Pokud máte vertikutátor, tak bych trávník projela, aby ta suchá stébla zmizla, nebo aspoň vyhrabat hráběmi.

Na netu u podobné fotky jedni doporučují tu vertikutaci, druzí postřik některým přípravkem na padlí, že je to plíseň.

Ale jsou tu i "trávnikáři", určitě se ozvou a poradí líp.           Lída

host - 208.9 (?), 27.5.2022 9:50

Ježatka to není ani náhodou. Máte dva problémy - tupou sekačku a ten druhý je ten, že jste sekali pozdě a tráva začala hnát do květu. Ta žlutá stébla se odstranit asi nedají. Jedině seseknout hodně nakrátko a pak se opticky ty malé kousky ztratí ve vyšší zelené trávě.

host - 243.51 (?), 28.5.2022 10:52
Děkuji za zprávy. Nůž do sekačky jsem kupovala týden dozadu. Máme sekačku Fieldmann elektrickou a abych pravdu řekla, ten nůž mi přijde také tupý. Mladou trávu to vezme docela pěkně, ale tuhle plsť jak je silná to pěkně trhá. Na podzim chceme udělat menší rekonstrukci trávníku, vertikutace, aerifikaci a dosypani trávy a křemičitý písek, tak věřím a doufám, že bude trávník konečně pěkný. Četla jsem o té plsti a přesně to sedí na náš trávník. Nemá tolik kyslíku, zadržuje vodu a už není tak odolný vůči zátěži. Moc děkuji za rady a zkusím s tím ještě něco provést.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz