Ja by som prave naopak na hlboko koreniacu burinu neskusal nejaku mechaniku. Myslim ze vytiahnut cely koren, aby sa z ulomkou nemohla dalej rozmnozovat, je prakticky nerealizovatelne. Pupavy, bodliaky a podobne veci, i svlacec (to je neplecha) by som striekal a skor by som ich striekal pred zalozenim travnika, pokial tam je len ta burina ktoru chceme znicit. (Vezmime si extrem-pchac oset koreni az do hlbky 2 m cize je velka pravdepodobnost ze tam niekde kusok korena ostane-zivy koren bude v pode drzat a nepojde len tak vytiahnut cize...)Cize nebudeme tolko zatazovat mlady travnik selektivnymi herbicidmi. (Aj ked k tomu sa asi aj tak pri vysievanom travniku dostanete). Ale minimalizoval by som mnozsstvo buriny v mladom travniku starostlivou pripravou. Pokial vas cas netlaci... prichystajte si to. Aby bol postrek co najucinnejsi, je potreba dostatocna listova plocha rastliny na prijatie roztoku s herbicidom, cize by to uz mali byt vacsie rastlinky. (precitajte si navod).cca po 2 tyzdnoch povytahujete mrtvu burinu i s odumretym korenom a je to.
Pokial vsak nemate velku plochu travnika a burina klici zo semien v pode a je vo vasich silach ich mechanicky odstranit i s celou mladou korenovou sustavou, mozte aj tak. Musite sa rozhodnut podla toho ako to tam u vas vyzera.
Stano