Založení trávníku na orné půdě
|
|
|
|
 |
 |
|
AlenaL - (10) - 212.11 (?) 6.10.2016 8:37
Děkuji za Váš příspěvek, možná by stačilo pouze poradit a ne komentovat mou prosbu dost nevhodným způsobem, ale i tak děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.198 (?), 6.10.2016 16:18
Dobrý den.
myslím si, že si pořídíte sekací traktorek a zasejete trávu. Pak ji budete sekat řekněme kadých 2-3 týdny a pak uvidíte. Rozhodně bych už uvažoval se zasazením stromků. teď an podzim to pude uplně v pohodě. plevely se zredukujií sečbou a stromky porostou jak to pude. Ale první co bych třeba udělal je navézt hnůj a zaorat ho. Plevel neplevel.
Mira
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
AlenaL - (10) - 212.11 (?), 6.10.2016 8:41
Děkuji za odpověď, mám stejnou představu co udělat s ornicí, ale asi jí nebude tolik, kolik by bylo třeba. Pomocí jiných reakcí na mou prosbu, to jistě dám nějak dohromady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Efs - Bronzový Zahrádkář (95) - 38.5 (?), 5.10.2016 18:49
Prohnojit, zorat, zasadit brambory (výborné na odplevelení a prokypření země) a po sklizni dát obilí s podsevem trávy. Posíct nazeleno a pak už jen udržovat -- hlavně sečením. Obilí ustoupí samo, širokolisté plevele sečením víceméně taky a dále už bude záležet na vás (agrotechnice, či přesněji pratotechnice) a na klimatických respektive meteorologických podmínkách. Jen mírně můžete charakter trávníku ovlivnit složením travní směsi. Těch je k dostání spousta, vyberete si podle účelu trávníku, půdních a podnebných podmínek apod. Příroda a způsob zacházení si však nakonec vyberou samy nejlépe. Jestli však budete stavět, nemáte nač spěchat. Hlavně si pozemek neza... jakže se to řekne slušně? nezazneřaďte příliš sutí, kamením, štěrkem a nenechte moc zaplevelit. Snadno se to řekne, ale i po řadě let se na zahradě potýkám s nepořádností při stavbě.
Pohoda, hezký den
|
|
 |
|
 |
 |
|
AlenaL - (10) - 212.11 (?), 6.10.2016 8:57
Děkuji za příspěvek, brambory asi sázet nebudu a na nepořádek si dám opravdu pozor, to máte naprostou pravdu. To že si příroda řekne sama, tak s tím počítám, bude to pokus-omyl, ale těším se na to.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
AlenaL - (10) - 212.11 (?), 6.10.2016 14:37
Pro vaši informaci, sukni mám už delší dobu zdviženou! Ráda mám vše naplánované a informace získávám v předstihu i když vím, že se toho hodně změní. To víte každý jsme nějaký, že? A pro mě jsou dva roky moc dlouhá doba. Ale díky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.138 (?), 6.10.2016 10:32
Zbytek bych prodal, už 1500 metrů je dost. Bude to děsně náročné na údržbu i v případě extenzivního řešení a taky to pocítíte v peněžence. Pokud ale budete trvat na zachování, zasaďte stromky, vybodněte se na zelené peklo a vysejte obyčejnou luční směs. Pravidelným sečením se to samo vytřídí. Každopádně i na to budete potřebovat silný zahradní traktor. Pokud si pořídíte nějaký levný, tak bude nutná velmi častá seč. Osobně nejsem zastáncem proježděných sobot v zahradním traktorku a čichání smradu od výfuku. Škoda toho obilného pole...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|