Oseva Uni - ŠS Větrov
Psal jsem do Osiva Uni, ochotně mi odpověděli na email. Doporučili mi vhodné travní směsi - vzhledem k mým požadavkům. Pro podrobnější dotaz mi dali číslo na jejich odborníka, který je ale tento týden v zahraničí. Zasílají osiva poštou. Vstřícný přístup a široký výběr travních směsí.
Barenbrug - Zahradnictví Adam
Nedalo mi to a kontaktoval jsem zastoupení Barenbrugu. Pán se se mnou také poměrně ochotně bavil... asi jsem ho dost rozesmál některými svými amatérsky získanými představami o trávnících:-) Ale chtěl bych se s vámi podělit o to, co jsem se dozvěděl, protože (přesto, že je to velkoobchod), snažil se mi poradit. Koupě Barenbrugu v malém probíhá na e-shopu nejmenované firmy (googlem zjistíte vše, nechci dělat reklamu), tam se dají objednat jednotlivá balení.
Pán vyvrátil mou představu, že když po naší zahradě budou občas běhat děti a trávník se bude "užívat", potřebuji hřištní směs. Na to by zatěžování muselo být mnohonásobně větší (asi 10X). Směs Gazon by dle něj měla být úplně v pohodě.
Co se týká zakládání trávníku, zdůraznil přidání plaveného písku o nízké frakci - tak 4cm vrstvu písku zapracovat do hloubky asi 12cm (máme u nás středně těžkou půdu).
A také se zmínil, že nejen zalévaní a hnojení, to prý samozřejmě také, ale častá seč (v hlavní růstové fázi z jara tak jednou za 3 dny) dělají odolný a hustý trávník. Jinak děkuji všem uživatelům za jejich cenné rady a doporučení!