Výběr kvalitní travní směsi
|
|
|
|
host - 187.3 (?) 15.4.2009 22:43
Kontaktoval jsem Oseva-Uni loni na podzim a musím uznat že mají super přístup. Kromě vlastních semen mají i dovážená osiva, speciály pro sporty včetně golfu. Nemají problém se čtvrthodinovou poradou po telefonu a zasláním směsi sběrnou službou. Od podzimu mám pytel v garáži, Bohužel jsem nestihl připravit pozemek, takže zkušenost bude až letos. Před chvilkou jsem se podíval na jejich web a zdá se že loni tam měli asi trochu víc informací. I tak tam lze najít dost, jen to chce hodně trpělivosti.
Barenbrug jsem lolni zkoušel koupit u Adama. Reakce byla taková, že když už tam přijedu, tak mne nevyhodí a asi mi pytel prodají. Zaslání směsi nepřichází v úvahu. Firma je zaměřená jen na velkoobchodní prodej realizačním firmám. Dnes jsem náhodou natrefil na eshop.bobr.cz kde jsou směsi Barenbrug k mání. Zkušenost se zmíněným shopem nemám.
Může někdo dát k dobru správný způsob dosévání? Loni jsem zasil kousek trávníku a letos vypadá dost bídně. Byla to nejaká směs ze supermarketu, tak bych to rád dosel tím co mám od Osevy (směs pro tee). Díky za radu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.127 (?), 4.4.2009 11:20
Existuje nějaká alternativa k zmiňovanému osivu Barenbrug? Tak za tři týdny budu znovuzakládat trávník na zahradě, ale 15 kilogramové balení bych skutečně nevyužil. Na naši zahrádečku postačí tak kila 2. Ale když už se s tím dělám, rád bych co nejlepší osivo, aby výsledek stál za to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.127 (?), 4.4.2009 13:35
Děkuji za odpověď. A když je realita k malospotřebiteli takto nevlídná, co byste prosím doporučoval hned jako druhou možnost? Zdá se, že všechna špičková osiva jsou určena objemem balení pouze pro profesionální zahradníky, ale třeba máte informaci o vhodné alternativě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.127 (?), 5.4.2009 2:02
Jak dlouho mohu travní směs uchovat, aniž by ztratila na kvalitě?
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.127 (?), 5.4.2009 2:18
Pozorněji jsem si přečetl informace o různých osivech barenbrug a bude se mi spíše hodit varianta "universal", která je vhodná i na zatěžované trávníky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.74 (?), 6.3.2010 14:28
Dobrý den, alternativou je kvalitní osivo od českého výrobce Oseva. Máme s nimi mnohaletou zkušenou, každý rok vyséváme kolem 300 - 400kg. Trávníky (v závislosti na použité směsi - my používáme převážně směs rekreační) velice dobře snášejí namáhání, (v případě dětí, či psa je to dosti důležité), snášejí i přísušky, či méně kvalitní zeminu. Pro zdravou barvu trávníku je však nutné pravidelné a kvalitní hnojení. S výrobky fy Barenbrug máme zkušenosti takové, že tak, kde není položena závlaha, nebo se počítá s pohybem dětí, či zvířat jsou výsledky růstu, pravidelnosti a zdravého vzhledu minimálně nedostatečné. Pokud však bude pravidelná zálivka, hnojení a sekání, je trávník od Barenbrugu reprezentativní. Samozřejmě svoji váhu na trávník má i nadmořská výška a složení zeminy, ale to by bylo na další dosti dlouhou diskuzi. P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.3 (?), 15.4.2009 22:43
Kontaktoval jsem Oseva-Uni loni na podzim a musím uznat že mají super přístup. Kromě vlastních semen mají i dovážená osiva, speciály pro sporty včetně golfu. Nemají problém se čtvrthodinovou poradou po telefonu a zasláním směsi sběrnou službou. Od podzimu mám pytel v garáži, Bohužel jsem nestihl připravit pozemek, takže zkušenost bude až letos. Před chvilkou jsem se podíval na jejich web a zdá se že loni tam měli asi trochu víc informací. I tak tam lze najít dost, jen to chce hodně trpělivosti.
Barenbrug jsem lolni zkoušel koupit u Adama. Reakce byla taková, že když už tam přijedu, tak mne nevyhodí a asi mi pytel prodají. Zaslání směsi nepřichází v úvahu. Firma je zaměřená jen na velkoobchodní prodej realizačním firmám. Dnes jsem náhodou natrefil na eshop.bobr.cz kde jsou směsi Barenbrug k mání. Zkušenost se zmíněným shopem nemám.
Může někdo dát k dobru správný způsob dosévání? Loni jsem zasil kousek trávníku a letos vypadá dost bídně. Byla to nejaká směs ze supermarketu, tak bych to rád dosel tím co mám od Osevy (směs pro tee). Díky za radu.
|
|
|
|
|
|
|
radegast - Bronzový Zahrádkář (57) - 3.169 (?), 16.4.2009 9:13
No ja mam se zahradnictvim ADAM jinou zkusenost. Ano je pravda po telefonu se moc nechteli bavit o tom kterou smes a jake ma ktera vyhody, le to se da vycist z katalogu.
Proste jsem si vybral, zavola ze si pro to jedu a jel jsem. Zaplaceno, vydano - vse bez problemu.
Uz mam zaseto a cekam na dest :-)
Martin
|
|
|
|
|
|
|
FandR - (17) - 29.34 (?), 26.4.2009 0:41
Dělám v osivařině v jedné firmě na střední Moravě, ale jen polní plodiny, ne trávy. Nechci dělat někomu reklamu, defakto jsou to konkurenční firmy. Mám dobré zkušenosti s travními osivy z "Rožnovská travní semena" a myslím si, že nebudou špatné travičky z "Osevy Uni Choceň" a z "Osevy agro Brno". Nejsem si jistý, jak by se u nás chovaly a zdali by přežily krutější zimu holandské odrůdy trav použité do travních směsí. Jen pro srovnání: v zimě 2002/2003 vymrzly na střední Moravě skoro všechny porosty pšenice. Totálně byly zničeny porosty anglických, holandských a francouzských odrůd. Jen o něco lépe na tom byly odrůdy německé a rakouské. A co vlastně vůbec přežilo? S různým stupněm poškození, české a slovenské odrůdy a nejlépe ty odrůdy, které měly v rodokmenu odrůdu HANA, protože tá má zase v rodokmenu sovětskou MIRONOVSKOU. Takže pozor na anglické a holandské odrůdy trav do našich podmínek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|