Užvýkané konečky trávy

host - 142.139 (?)
9.6.2017 17:56

Dobry den Martine. Jedna se o sekacku, na kterou jsem koukal allett-classic-petrol-14. Co si o ni myslite? Dekuji Karel

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 142.139 (?), 9.6.2017 17:56

Dobry den Martine. Jedna se o sekacku, na kterou jsem koukal allett-classic-petrol-14. Co si o ni myslite? Dekuji Karel

MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 10.6.2017 9:05

Dobrý den,

pokud chcete investovat do sekačky 30 tis, tak 45 tis za Edwina nebude již takový rozdíl. Není to na rok, ale klidně i na 15 a více let. Rozdíl tam je především v tom, že Edwin má záběr 45 cm, což je o cca 10 cm více, lepší a tišší motor, Edwin doskává okraje, to je důležité a také Edwin má pevnější šasi což se projeví v přesnosti seřízení vřetene. Nemluvě o plynulém nastavení výšky střihu až na 45 mm, záruce a celkovém precizním provedení. Allet Classic je základní levnější řada Alletu, nemá plynulé nastavení výšky seče, malý záběr, pevnost šasí není zcela to nej, jelikož jsem měl Atco což je defacto to samé tak vím o čem mluvím. Motor Loncin nedokáži posoudit, ale proti motoru na edwinovi je hlučnější a motor od Kawasaki je obecně považován za špičku. V poslední řadě i koš na trávu, podívejte se jak je to řešené u Alletu a u Edwina. U Alletu Vám bude tráva lítat ven, když jsem měl Atco tak mne toto také štvalo, Edwin to má řešené již zcela jinak.  Značka Allet žije z toho co bylo dříve Atco, nicméně chybí jim tam zásadní vývoj, ty sekačky se nikam neposouvají, např. nemožnost dosekávat okraje u obrubníků apod. je dle mne docela důležitá a to nemluvě o řešení sběrného koše.

Dopručuji si nechat ukázat oba výrobky, edwina si můžete vyzkoušet doma na zahradě a myslím si, že mne dáte sám za pravdu. Edwin dotáhl vše to co Atco a Alletu chybí. Edwin sekačka má výhodu v tom, že jich tvůrce má obrovskou zkušenost právě se sekačkami Atco/Allet.

Doufám, že jsem Vám shrnul vše podstatné, jsem naprosto nestranný člověk, ale zde se již moc srovnávat nedá. Pokud koupíte Allet tak vyloženou zásadní chybu neuděláte, ale při tak vysoké investici bych to já osobně viděl zcela jinak. Něco jiného je řešit sekačku co cca 15 tis a sekačku v řádek desítek tis. Když nebude spokojen se sekačkou za cca 12 tis tak ji snadno prodáte, ale zkuste si prodat jetého Alleta, již to tak snadné nebude. Když koupíte Edwina a nebude Vám vyhovovat tak jej dle mne prodáte snadno, jelikož bude dost těch co to od Vás za slušnou cenu koupí. Sám vím o pár lidech co na něj šetří a pokud by měli nabídku na slušného jetého tak neváhají, bohužel žádený takový není. Martin

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz