Třepení stébel

host - 106.250 (?)
23.8.2011 21:49
"sekání jen stylem přisekávání špiček"...to je příčina... pokud sekáte často a sekáte jen špičky rotační sekačka to nezvládne. Trávu nestříhá, ale kosí (v případě tupého nože žvýká) aby dokázala useknout jen špičky, tak by musel být nůž ostrý jako břitva a ani to by nestačilo ;)...pokud tedy chcete jen zastřihávat konečky stébel, tak jedině vřetenovkou!!! Odpozorováno z vlastní zkušenosti... tráva pak vypadá opravdu příšerně, takže nechat povyrůst...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
vatik02 - (1) - 2.234 (?), 23.8.2011 12:11, zobrazeno: 3392x

Dobrý den,

mám asi tři roky starý trávník (hřišťová směs) a v poslední době se po každém sekání rotační sekačkou stébla trávy třepí na vlákna. Po posekání pak plocha vypadá bíle - nevzhledně. O trávník se snažím starat, jak se má (hnojivo s dlouhodobým účinkem, jarní a podzimní vertikutace, závlaha, ostření nože sekačky, sekání jen stylem přisekávání špiček...), přesto mě tento problém trápí. Zajímavé je, že v místech, kde jsem doséval teprve před rokem, jsou stébla useklá jako podle pravítka. Nevíte, co může být příčinou? Vím, že řešením je vřetenová sekačka, přesto mi není jasné, proč rotační sekačka některou trávu usekne rovně, a jinde se špičky roztřepí. Děkuji.

host - 106.250 (?), 23.8.2011 21:49
"sekání jen stylem přisekávání špiček"...to je příčina... pokud sekáte často a sekáte jen špičky rotační sekačka to nezvládne. Trávu nestříhá, ale kosí (v případě tupého nože žvýká) aby dokázala useknout jen špičky, tak by musel být nůž ostrý jako břitva a ani to by nestačilo ;)...pokud tedy chcete jen zastřihávat konečky stébel, tak jedině vřetenovkou!!! Odpozorováno z vlastní zkušenosti... tráva pak vypadá opravdu příšerně, takže nechat povyrůst...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz