Trávník alebo koberec poraďte

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
21.6.2008 0:33

Milá Tanjo, tak vidíte, co může způsobit takové malé nedorozumění. Už jsem to pro vás našla: travnikovekoberce.cz/ a myslím si, že by to pro Vás asi bylo to nejlepší a nejrychlejší řešení. Tak ať se dílo podaří! Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 21.6.2008 0:33

Milá Tanjo, tak vidíte, co může způsobit takové malé nedorozumění. Už jsem to pro vás našla: travnikovekoberce.cz/ a myslím si, že by to pro Vás asi bylo to nejlepší a nejrychlejší řešení. Tak ať se dílo podaří! Zdravím - Daniela.

host - 0.57 (?), 24.7.2008 12:19

Já jsem koupil koberec. Stačilo navést 5cm zeminy a 2 cm substrátu na srovnaný "bordel" po stavbě. Před pokládkou dobře zalít a po položení ještě více. Zalévejte raději dešťovkou. Ohlídejte si, aby trávník z místa pěstování do místa položení dorazil do 24 hodin. Bacha na to, firmy, které trávníky prodávají je nemusí pěstovat a dovoz se může protáhnout i na dva dny a pro koberec to může mít fatální následky, které poznáte třeba až po 5ti dnech. Koberec koupíte pravděpodně i s plevelem. Ten zlikvidujte ihned mechanicky. Při pokládce jej důkladně utlačte do substrátu, kořeny které se nechytí poznáte podle žlutých suchých fleků v trávě. Pamatujte, že čtvereční metr travního koberce váží cca 33kg, mých 30metrů čtverečních koberce vážilo skoro tunu. Nelekejte se, první dva dny po položení mu bude trochu mdlo, ale pak najede na zelenou. Pokud dodržíte výše uvedená pravidla, do měsíce od položení koberce jste majitelem výstavního angličanu, který jsem u nikoho, kdo vysazoval standardně, ještě neviděl. Celkové náklady (dovezl jsem si ho a položil raději sám) 3.500,-Kč/ 30m2. A výhody? Hlavě to, že díky vyvinutému kořenovému systému se náletový plevel nedokáže prokořenit až do hlíny, sběr plevele je tedy velmi nenáročný a plevelná semena, která zůstala pod kobercem se nedostanou na povrch. Nebudete tedy kromě hnojiva potřebovat žádnou chemii. To jsou mé praktické zkušenosti s kobercem a jinak to nebudu řešit ani v budoucnu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz