Tráva neroste

host - 156.45 (?)
15.5.2009 0:34

Každé semínko musí být pro naklíčení vlhké. A do doby, než vyleze zelené na povrch a vytvoří si aspoň nějaký kořínek, nesmí vyschnout, jinak "umře".

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 156.45 (?), 15.5.2009 0:34

Každé semínko musí být pro naklíčení vlhké. A do doby, než vyleze zelené na povrch a vytvoří si aspoň nějaký kořínek, nesmí vyschnout, jinak "umře".

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?), 15.5.2009 7:50

Pokud semínka byla stále ve vlhku, tak se obávám, že příčina možná bude v příliš velké hloubce zasetí. Jak jste to ještě jednou přejeli tím traktorem, do jaké hloubky se semínka dostala? I kdyby bylo travní osivo staré či nekvalitní, něco by tam nejspíš vyrostlo - jen by klesalo procento klíčivosti, které je normálně kolem 85% (pokud vím). Pokud ale ve vlhku semínka nebyla, tak to bude spíše v tom. Tak první tři týdny po zasetí, by půda vyschnout neměla vůbec.

host - 169.27 (?), 31.5.2009 17:41

Tak tráva už roste... Minulý týden jsem přijel a na pozemku rostlo všechno možný, jen ne tráva :-) Okolní pozemky jsou totiž neudržovaný a je to tam samý plevel. Mě tam vyrostly rostliny, který jsem snad ještě v životě neviděl. Tak jsem to pěkně posekal a teď po týdnu - tráva je venku! Už by to bylo zase na posekání, ale bylo moc mokro a pořád pršelo. Ještě jsem alespoň dosel pár holých míst a už se těším na další víkend, poseču zas.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz