Svetlé fľaky v tráve

host - 67.226 (?)
6.7.2008 22:11

Nevím, co si představit pod pojmem "novězaložený trávník", možná i rok starý je novězaložený, ale já bych rozhodně tak brzy Bofix neaplikoval. A pokud byla ta nutnost, měl jste nejprve nechat vyrůst plevele a jejich semena a aplikovat totální herbicid. 1-2 týdny odpovídá době, kdy se účinek Bofixu projeví.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 230.198 (?), 27.6.2008 21:06, zobrazeno: 9373x

V máji som na ílovitú pôdu naviezol veľké množstvo piesku a spolu som to zrotavátoroval. Zasadil som trávu "král travnikú" v množstve 50g/m2, tráva vzišla krásne hustá za cca 1-2 týždne. Po 3 kosení som aplikoval Bofix v slabšom pomere odporúčanom pre novozaložené trávniky. Asi po 1-2 týždňoch som začal pozorovať svetlozelené a tmavozelené miesta v trávniku. Na svetlozelených miestach tráva v raste stagnovala, na tmavozelených rástla pekne. Po asi 1,5 týždni po aplikovaní Bofixu som trávu pohnojil hnojivom na trávniky od fy. AGRO CS.  Po ďalšom týždni som nepozoroval zlepšenie v raste trávy. Tráva má vody dosť, mám závlahy a okrem toho často u nás pršalo. Neviem si tie svetlé miesta v tráve a nerovnomernosť rastu vysvetliť, pomôžete mi? Ďakujem.

host - 115.49 (?), 6.7.2008 21:40

Písek a jíl není zrovna nejlepší výživa pro nový založený trávník.Hnojivo ani dost vody to nespraví.Zkuste na povrchu trávníku rozhrabat cca 2cm humusu / rašeliny / pokud toho nemáte 2 hektary.Jinak může být problém pod povrchem, kde může být např. stavební suť a navážka a ta je třeba pak odstranit. Rovněž by stálo za úvahu propíchání povrchu - aerátorem, nebo alespoň vidlemi pokud toho nemáte hodně.Stejně je třeba více informací, nejlepší je ale popis a foto.

host - 67.226 (?), 6.7.2008 22:11

Nevím, co si představit pod pojmem "novězaložený trávník", možná i rok starý je novězaložený, ale já bych rozhodně tak brzy Bofix neaplikoval. A pokud byla ta nutnost, měl jste nejprve nechat vyrůst plevele a jejich semena a aplikovat totální herbicid. 1-2 týdny odpovídá době, kdy se účinek Bofixu projeví.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 6.7.2008 22:37

Já si myslím, že jste tam aplikoval příliš moc chemie (ve snaze mít trávník co nejkrásnější). Ono někdy méně znamená více!  Zdravím - Daniela.

host - 108.6 (?), 7.7.2008 14:30

Může to výt i nerovnoměrně rozhozeným hnojivem, nebo postřikem.Některá místa byla více, nebo méně zasažená.Pošlete fotky a uvidíme, těch faktorů může být více.

host - 162.128 (?), 7.7.2008 15:28

odhaduji to na prilis brzy aplikovany Bofix. Jestli je to tak, tak na tech mistech se trava uz nevzpamatuje a budete muset dosít. I s hnojivem bych trochu počkala, v této fázi hlavně zalívejte. 

Při dosívání použijte stejnou směs, jako jste dávali, vyhněte se velkým obloukem všemu, co obsahuje slovo Regenerace, jinak si tam ještě zanesete takovou ošklivou trávu s tlustými stvoly.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz